ΠΛΩΜΑΡΙ - ΛΕΣΒΟΣ - ΕΛΛΑΔΑ

Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2013

ΓΑΠ-Bill Clinton: η Ελλάδα χρειάζεται συνέχιση μεταρρυθμίσεων, όχι περισσότερη λιτότητα

Ο Γιώργος Παπανδρέου συναντήθηκε στη Νέα Υόρκη, με τον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ, Bill Clinton.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους αντάλλαξαν απόψεις για τις διεθνείς εξελίξεις, τις εξελίξεις στην Ευρώπη και την κατάσταση που βρίσκεται η Ελλάδα.
Ο Γιώργος Παπανδρέου ενημέρωσε τον Bill Clinton για την πορεία και τα αποτελέσματα της προσπάθειας που καταβάλει η χώρα για την έξοδο από την κρίση καθώς και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελληνική κοινωνία.

Εξελέγη νέος Γραμματέας ο Νίκος Ανδρουλάκης

Μετά τον Νίκο Ανδρουλάκη που εξελέγη νέος Γραμματέας του κόμματος, το ΠΑΣΟΚ εξέλεξε τα όργανά του, με πρώτο το νέο του Πολιτικό Συμβούλιο.

Με ... τα επίσημα αποτελέσματα να μην έχουν ακόμα ανακοινωθεί, αυτό θα αποτελείται από τους: Φώφη Γεννηματά, Τόνια Αντωνίου, Χαρά Κεφαλίδου, Νάντια Γιαννακοπούλου, Πάρι Κουκουλόπουλο, Κώστα Σκανδαλίδη, Θάνο Μωραΐτη, Παναγιώτη Αλαμάνο, Μιχάλη Καρχιμάκη, Κυριάκο Πιερρακάκη, Αντώνη Σαουλίδη, Βασίλη Κεγκέρογλου και Κώστα Μπελτεγρή, με τους τρεις τελευταίους να έχουν αυτοπροταθεί. Αντίθετα, από την αρχική πρόταση του Ευάγγελου Βενιζέλου δεν εξελέγησαν οι κυρίες Συλβάνα Ράπτη και Άσπα Παπαηλιού και ο κ. Χρήστος Παπαστεργίου.

Σάββατο, 9 Μαρτίου 2013

Ποιους αφορά το μεσαίο δάχτυλο της ισπανίδας;

Αφού λοιπόν μία Ισπανίδα σοσιαλίστρια ύψωσε το μεσαίο δάχτυλο ενάντια σε Μέρκελ και Σαρκοζί για τη στάση τους ενάντια στο δημοψήφισμα στην Ελλάδα και έγινε είδηση από ελληνικά μέσα ενημέρωσης που κράτησαν την ίδια και χειρότερη στάση από τους Μερκοζί στο ζήτημα,
Ας ξαναθυμηθούμε τι έγινε τότε και σε ποιους ακριβώς στρέφεται εμμέσως πλην σαφώς το μεσαίο δάχτυλο της συγκεκριμένης κυρίας.
Παρακάτω βρείτε τα links του αφιερώματος με τίτλο «Ένα χρόνο πριν – για να μην ξεχνιόμαστε» που έκανε το smartpost το Νοέμβριο του 2012.

Εδώ το πρώτο μέρος (20-23/10/2011: ψήφιση πολυνομοσχεδίου, επεισόδια)

Εδώ το δεύτερο μέρος (24-25/10/2011: σκληρή διαπραγμάτευση στις Βρυξέλλες, δημαγωγία στην Ελλάδα)
Εδώ το τρίτο μέρος (26/10/2011: η κορύφωση των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες)

Εδώ το τέταρτο μέρος (27-28/10/2011: από τη Συμφωνία των Βρυξελλών στα αίσχη στις παρελάσεις)

Εδώ το πέμπτο μέρος (29-31/10/2011: η πρόταση για δημοψήφισμα)

Εδώ το έκτο μέρος (1/11/2011: η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. φυλλορροεί…)

Εδώ το έβδομο και τελευταίο μέρος (2-4/11/2011: ο Παπανδρέου ανακοινώνει δρομολόγηση διαδικασιών για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας)

Πέμπτη, 7 Μαρτίου 2013

Βίντεο – αφιέρωμα: 9 χρόνια πριν, 7 Μαρτίου, ξεκινάει η κάθοδος της Ελλάδας στην κόλαση

7 Μαρτίου 2004. Είχε που είχε τα προβλήματά της η χώρα, εκλέγει για πρωθυπουργό της τον…φέρελπι νέο Κώστα Καραμανλή. Οι ελπίδες γρήγορα μετατρέπονται σε εφιάλτη. Ο ίδιος και η κυβέρνησή του βάζουν πραγματική πυρκαγιά στην οικονομία της χώρας, την κρύβουν λέγοντας ότι πρόκειται για απλή «φωτίτσα» και εγκαταλείπουν τη χώρα άρον άρον στο χείλος της χρεοκοπίας, δίνοντας μάλιστα εντολές στους επόμενους να τη σβήσουν…Το πενταετές πελατειακό πάρτι που στήθηκε γονάτισε τη χώρα. Η χώρα μπορεί να γλύτωσε το 2010 την τελευταία στιγμή την εθνική τραγωδία της ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας χάρη στον Γιώργο Παπανδρέου και την κυβέρνησή του, αλλά πληρώνει ακόμα (και για αρκετά χρόνια ακόμη) τις συνέπειες της πενταετίας Καραμανλή.
Το παρακάτω βίντεο «Top 10 Countdown Καραμανλή» συνοψίζει τα πάντα – αν και είναι προεκλογικό σποτ του 2009 και δεν αποτυπώνει την μετεκλογική αποκάλυψη όλου του εφιάλτη. Ειδικά το Top 3 σπάει κόκαλα…