ΠΛΩΜΑΡΙ - ΛΕΣΒΟΣ - ΕΛΛΑΔΑ

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

ΚΟΕ & ΔΕΑ, η συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ που προσεύχονται για την επιστροφή στη Δραχμή...



Δημοσιεύω τη διπλανή αφίσα χωρίς κανένα πρόσθετο σχόλιο.

Έτσι κι αλλιώς, οποιοσδήποτε ασκεί κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ είναι "κακός","νεοφιλελεύθερος","λαμόγιο του δικομματισμού", εξυπηρετεί επιχειρηματικά συμφέροντα κτλ.
Θυμίζω απλά ότι...
η ΚΟΕ είναι η πιο βασική συνιστώσα του πολιτικού μορφώματος του Αλέξη Τσίπρα, μετά τον Συνασπισμό.
parapolitiki.com
και η ΔΕΑ τα ίδια λέει 

Αναδημοσιεύουμε την παρέμβαση στο ΠΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, από μέλη της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. της ΑΡΑΝ και ανεξάρτητους Αγωνιστές. Η ΔΕΑ έχει επιμείνει στην ανάγκη συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ και στον ευεργετικό πολιτικά χαρακτήρα που θα είχε αυτή και για τους συντρόφους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και για τον προσανατολισμό του ΣΥΡΙΖΑ. Έχουμε ισχυριστεί επανειλημμένα πως η συζήτηση για το νόμισμα πρέπει να συνεχιστεί, αλλά δεν μπορεί να είναι «κόκκινη γραμμή» στην πολιτική συνεργασιών στις σημερινές κρίσιμες συνθήκες. Θεωρούμε το σύνθημα «καμιά θυσία για το ευρώ» μια θέση ικανή να συσπειρώσει δυνάμεις, και το κρίσιμο ζητούμενο είναι να δοθεί αποτελεσματικά η πολιτική μάχη για να υπηρετηθεί αυτό το σύνθημα ειλικρινά. Αυτή η εκτίμηση αποκτά ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα, στις νέες πολιτικές συνθήκες που διαμόρφωσε το εκλογικό αποτέλεσμα της 6ης Μάη. Για μας, το βασικό πολιτικό σκεπτικό που χαρακτηρίζει την παρέμβαση των συντρόφων είναι καλοδεχούμενο και θεωρούμε πως μπορεί να λειτουργήσει προωθητικά σε αυτήν την κατεύθυνση.











Πηγή: http://aristeri-paremvasi.weebly.com/

1 σχόλιο:

ν.υ.χ.τ.ο.λ.ο.υ.λ.ο.υ.δ.ο είπε...

Η ανάγκη της Κοινωνίας, αντικειμενικά, είναι για μια νέα Ελλάδα. Μακριά από τα διεφθαρμένα κόμματα της εθνικής παράδοσης, της διαπλοκής, της διαφθοράς και της διάλυσης του κοινωνικού κράτους.
Αφού είναι έτσι που πρέπει να στραφούμε, με τα κόμματα που έχουμε μπροστά μας. Φυσικά προς τον ΣΥΡΙΖΑ, την ΔΗΜΑΡ, τους Οικολόγους.
Κατανοούν όμως αυτά τα κόμματα την κρισιμότητα της κατάστασης και πως δεν είναι ώρα ανοησιών;
Πριν να εισπραχθεί μέσα από τους ψήφους το κομματικό όφελος, υπάρχει ή δεν υπάρχει ανάγκη να τσακίσουμε και να διαλύσουμε όσο μπορούμε τον αμαρτωλό δικομματισμό. Να εξαφανίσουμε τον φόβο και τους εκβιασμούς, αλλά και την άρρωστη αντίληψη του εγώ παραδοσιακά ανήκω στο τάδε κόμμα και δεν πάει το χέρι μου;
Όμως σήμερα θα τολμήσω να πω ότι ο μεγαλύτερος συμμαχος του δικομματισμού είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο μεγαλύτερος εχθρός του ΣΥΡΙΖΑ ο εαυτός του.
Μιλάω για την πολυγλωσσία του ΣΥΡΙΖΑ στο ζήτημα του Μνημόνιου ή την έξοδο από την ευρωζώνη.
Είναι ανίκανος ο ΣΥΡΙΖΑ να βγάλει μια κοινή και στερεοτυπη απάντηση στα θέματα αυτά, στα οποία στήνει πάρτυ η Νέα Δημοκρατία και η αντιδραστική συντήρηση της χώρας.
Στην πολιτική νομίζω ότι υπάρχουν και οι κατά συνθήκη προσαρμοσμένες συμπεριφορές αν δεν μας αρέσουν τα κατά συνθήκη ψεύδη.
Οι συνθήκες επιτρέπουν την πολυτέλεια των συνιστουσών ή των βέρων αριστερών θεωριών;
Τότε έπρεπε να υποστηρίξουμε την Κατσέλη, ή να κάνουμε το νέο δημοκρατικό ΠΑΣΟΚ ή να πάμε στον Καζάκη ή την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Κλείνω απλά λαϊκα και ολίγον ανδρικά παρότι γυναίκα.
ΕΧΕΙ ΔΙΑΘΕΣΗ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΣΤΟΥΣ ΩΜΟΥΣ ΤΟΥ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ;
ΝΑΙ ή ΟΧΙ;