ΠΛΩΜΑΡΙ - ΛΕΣΒΟΣ - ΕΛΛΑΔΑ

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

ΠΥΛΕΣ ΕΙΣΟΔΟΥ - ΕΞΟΔΟΥ σε Πέτρα και Πλωμάρι;

Εν αναμονή απάντησης από το Τελωνείο Μυτιλήνης έως αύριο Παρασκευή 6 Απριλίου

Έως αύριο Παρασκευή 6 Απριλίου αναμένει η αρμόδια 19η Διεύθυνση Τελωνειακών Διαδικασιών του Υπουργείου Οικονομικών τις προτάσεις του Τελωνείου Μυτιλήνης προκειμένου να ενημερωθεί αν συντρέχουν οι προϋποθέσεις και οι δυνατότητες ώστε να δημιουργηθούν στο Πλωμάρι και την Πέτρα τα σημεία εισόδου - εξόδου από τη χώρα.


Αυτό ανακοίνωσε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Νίκος Σηφουνάκης, σημειώνοντας ότι ανάλογο ερώτημα έχει τεθεί και στο Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας.

«Θεωρώ», λέει με δήλωσή του χθες ο κ. Σηφουνάκης, «ότι έγινε το πρώτο διεξοδικό βήμα για την ικανοποίηση τους αιτήματος» και συμπληρώνει αναφερόμενος στις υπηρεσίες και στην ανάγκη να διαθέσουν το απαραίτητο προσωπικό για να λειτουργήσουν οι πύλες: «Εφόσον πράγματι οι τοπικές κοινωνίες εκτιμούν ότι από τη δημιουργία πύλης αναμένουν να προσκομίσουν οφέλη από τη διαφαινόμενη αύξηση του τουριστικού ρεύματος από Τουρκία, θα πρέπει νομίζω και οι υπηρεσίες να προσπαθήσουν να διαθέσουν ανάλογα το απαιτούμενο προς τούτο προσωπικό», καταλήγει ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: