ΠΛΩΜΑΡΙ - ΛΕΣΒΟΣ - ΕΛΛΑΔΑ

Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2011

... και αναρωτιέμαι γιατί δεν το έχουμε ήδη κάνει, να ξελασπώσουμε και να τελειώνουμε!
Γερμανός ιστορικός Οικονομίας προειδοποιεί τη Γερμανία ότι οι Ελληνες θα διεκδικήσουν πολεμικές αποζημιώσεις

Εκτιμάτε ότι η οικονομική κρίση στην Ελλάδα είναι η χειρότερη που έχει γίνει ποτέ στην Ευρώπη; Ξανασκεφτείτε το. Η Γερμανία, σύμφωνα με τον καθηγητή Ιστορίας της Οικονομίας, Αλμπρεχτ Ριτσλ, ήταν η πρώτη χώρα στην Ευρώπη στα... «φέσια» στη διάρκεια του προηγούμενου αιώνα, όπως δηλώνει στην γερμανική ιστοσελίδα, SPIEGEL ONLINE. Ο ίδιος προειδοποιεί ότι η Γερμανία θα πρέπει να κρατήσει πιο σοβαρή και υπεύθυνη στάση στην κρίση του ευρώ διαφορετικά θα δεχτεί εκ νέου πιέσεις από την Ελλάδα και άλλες χώρες να αποδώσει τις πολεμικές αποζημιώσεις για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, τις οποίες ουδέποτε έδωσε.
Η συνέντευξη είναι άκρως αποκαλυπτική:

Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2011

Ψήφος εμπιστοσύνης στον πρωθυπουργό από το Παρίσι
«Περιμένουμε τις ανακοινώσεις που πρόκειται να κάνει σήμερα (Πέμπτη) ο Έλληνας πρωθυπουργός. Του έχουμε εμπιστοσύνη ότι θα προχωρήσει στον ανασχηματισμό της κυβέρνησής του και ότι θα συνεχίσει το θαρραλέο πρόγραμμα οικονομικής εξυγίανσης που έχει συμφωνηθεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο» δήλωσε στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτεριών της Γαλλίας Μπερνάρ Βαλερό.

Φαεινές ιδέες...

Από το:http://nonews-news.blogspot.com
Γράφει ο Ριχάρδος Σωμερίτης

Αντιγράφοντας τον Ανδρέα Παπανδρέου, που ήθελε ή να φύγουμε από την ΕΟΚ ή να επαναδιαπραγματευτούμε μια «ειδική σχέση» με τις Βρυξέλλες ο Αντωνάκης Σαμαράς επαναλαμβάνει συνεχώς ότι το ζητούμενο όλων πρέπει να είναι η επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου. Και ήταν αυτό ένας από τους κύριους λόγους της... αποτυχίας μιας συναίνεσης για τη σωτηρία του τόπου. Οι άλλοι ήταν οι απίστευτες αξιώσεις να απαρνηθεί το ΠαΣοΚ τα όσα (όχι και τόσο πολλά) πρόλαβε να προωθήσει όπως τον νόμο για τους μετανάστες και να δεχτεί διάφορα άλλες ακροδεξιές αξιώσεις για πολιτικές και πολιτικούς.

Χωρίς εκλογές, κ. Σαμαρά;...

Από το:press-gr.blogspot.com
Του Θανάση Νικολαΐδη
(“Φίλος μεν Πλάτων, φιλτέρα δε η αλήθεια”)

ΕΦΕΡΕ θαλασσοταραχή η ήρεμη δύναμη της λαοθάλασσας. Κι αν βγάλαμε ένα βέβαιο συμπέρασμα, είναι πως το παρακράτος δεν πέθανε…εντελώς.

Η χώρα διέρχεται κρίσιμες στιγμές.

Οφείλουμε να διασφαλίσουμε με αίσθημα εθνικής ευθύνης το μέλλον της πατρίδας, αντιμετωπίζοντας με αποφασιστικότητα την παρούσα πολύμορφη κρίση.

Ανέλαβα την ευθύνη της διακυβέρνησης σε μια στιγμή που η χώρα βρισκόταν στο  χείλος της καταστροφής και της  χρεοκοπίας.

Πήραμε στους ώμους μας τις αμαρτίες άλλων.

Με αφοσίωση η Κυβέρνησή μας δίνει 20 μήνες τώρα τη μάχη για τη διάσωση της χώρας.

Και έχει μείνει η χώρα όρθια ανοίγοντας και προοπτικές μεγάλων αλλαγών.

Δείτε το βίντεο της δήλωσης του Πρωθυπουργού

Ζήτησα η προσπάθεια αυτή να πάρει τα χαρακτηριστικά μιας κοινής, εθνικής προσπάθειας.

Το καθήκον είναι εθνικό, όχι κομματικό.

Έκανα συνεχείς προτάσεις συνεργασίας προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Σήμερα επανήλθα με νέες προτάσεις προς τους αρχηγούς όλων των κομμάτων, προκειμένου να επιτευχθεί η αναγκαία εθνική συνεννόηση.

Αποσαφήνισα ότι δεν εξάρτησα ποτέ την ευθύνη μου από αξιώματα.

Παρά τη δική μου στάση, η αξιωματική αντιπολίτευση διαχειρίστηκε την όλη αυτή προσπάθεια με επικοινωνιακούς όρους και όχι με όρους πολιτικής και εθνικής ευθύνης.

Πριν καν συζητηθεί και η ουσία, τέθηκαν δημοσίως όροι που δεν μπορούν να γίνουν δεκτοί, διότι κρατούν τη χώρα σε παρατεταμένη αστάθεια και εσωστρέφεια, ενώ το μείζον εθνικό θέμα είναι η αντιμετώπιση του δημόσιου χρέους.

Έχω μάθει στη ζωή μου να δίνω μάχες για  την πατρίδα, για την οικονομία, για τους πολίτες, για αξίες.

Ας αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες των πράξεών μας απέναντι στη χώρα.

Εγώ θα συνεχίσω στον ίδιο δρόμο, το δρόμο του καθήκοντος, μαζί με την Κοινοβουλευτική Ομάδα  του ΠΑΣΟΚ, τα στελέχη και τον Ελληνικό λαό.

Αύριο θα σχηματίσω νέα κυβέρνηση και αμέσως μετά θα ζητήσω ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή.

Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2011

Il Sole 24 Ore: Ο κ. Σαμαράς ποντάρει σε επικίνδυνο παιχνίδι

«Ίσως δεν κατάλαβε ακόμη ότι θέτει σε κίνδυνο την αξιοπιστία της Αθήνας και του ευρώ»

Τη στάση του προέδρου της ΝΔ στην αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην Ελλάδα στηλιτεύει η ιταλική οικονομική εφημερίδα Il Sole 24 Ore, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι ο κ. Σαμαράς «ποντάρει σε ένα επικίνδυνο παιχνίδι, κυνηγώντας το χαρτί του λαϊκισμού».

Τη στάση του προέδρου της ΝΔ στην αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην Ελλάδα στηλιτεύει η ιταλική οικονομική εφημερίδα Il Sole 24 Ore, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι ο κ. Σαμαράς «ποντάρει σε ένα επικίνδυνο παιχνίδι, κυνηγώντας το χαρτί του λαϊκισμού».

Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2011

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΟ ΦΙΓΙΟΝ: Μόνο για προεκλογικούς λόγους προτείνω μείωση των φόρων


http://www.youtube.com/watch?v=y5rlJEaj1Q8&feature=player_embedded


Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο της Figaro και του γαλλικού τηλεοπτικού καναλιού Canal+, την επομένη της συνάντησης του γάλλου πρωθυπουργού με τον.......

Σάββατο, 11 Ιουνίου 2011

Υποσχέσεις του Κ. Σκανδαλίδη για το φράγμα Σεδούντα στο Πλωμάρι


Το αίτημα για την ολοκλήρωση της λιμνοδεξαμενής Σεδούντα στο Πλωμάρι έθεσε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Θεόδωρος Βαλσαμίδης στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κώστα Σκανδαλίδη,κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την αγροτική ανάπτυξη που πραγματοποιήθηκε στη Χίο. Πιο συγκεκριμένα ο κ. Βαλσαμίδης στο πλαίσιο της τοποθέτησης του έθεσε υπόψη του Υπουργού τα εξής:
«Ακούσαμε σήμερα ότι δυστυχώς δεν πρέπει να περιμένουμε τίποτα άλλο από το Πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής»σε ότι αφορά νέα αρδευτικά έργα. Θα πρέπει όμως σίγουρα να ολοκληρωθούν τα έργα που έχουν μείνει ημιτελή. Διαφορετικά και τα έργα δεν μπορούν να λειτουργήσουν και τα χρήματα θα ζητηθούν πίσω από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Για το λόγο αυτό θα πρέπει κατά προτεραιότητα να ολοκληρωθεί το έργο της λιμνοδεξαμενής Σεδούντα στο Πλωμάρι της Λέσβου. Ένα έργο σημαντικό για την περιοχή του Πλωμαρίου, για το οποίο να σας επισημάνω ότι έχει ολοκληρωθεί και το έργο για την αξιοποίηση του. Η ολοκλήρωση του έργου αποτελεί πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής του Πλωμαρίου.»

Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2011

ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΧΡΥΣΟΥ ΗΠΑ..... ΜΗΔΕΝ.!!.


http://3.bp.blogspot.com/-wNijCRITe74/TeaIWynT5mI/AAAAAAABMRo/qnhWcQbMvDg/s320/stros-kan7.jpg
Σε πραγματικα απίστευτο θρίλερ φένεται οτι θα εξελιχθεί η περιπτωση Στρος Καν. Συμφωνα με όσα αναφέρονται σήμερα, η FSB, δηλαδη οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες ασφαλείας της Ρωσίας, ενημέρωσαν τον πρωθυπουργό Πούτιν ότι ο πρώην αρχηγος του ΔΝΤ συνελήφθη στις 14 Mαη και παραπέμπεται για σεξουαλικά εκγλήματα, επειδή είχε στην κατοχή του αποδείξεις οτι τα κρατικά αποθέματα χρυσού πού κανονικα θα.....

έπρεπε να υπάρχουν και να φυλάσσονται στο Φόρτ Νοξ, των Ηνωμενων Πολιτειών , ΑΓΝΟΟΥΝΤΑΙ Η ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΘΕΙ , άγνωστο απο πότε..!!!..

Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2011

20 μήνες αγώνας για την αλλαγή της χώρας μας

20 μήνες πριν ξεκινήσαμε τον αγώνα για να χτίσουμε την Ελλάδα που θέλουμε.

Πετύχαμε ήδη πολλά. Έγιναν όσα δεν έγιναν χρόνια ολόκληρα:

- για να γλυτώσουμε από την χρεοκοπία

- για να εξασφαλίσουμε το μέλλον των παιδιών μας

- για να βγούμε από την κρίση καλύτεροι ως χώρα και ως πολίτες.

Δείτε το video απολογισμού των πρώτων 20 μηνών της κυβέρνησης

Αφήνουμε πίσω όσα μας έβλαψαν και παλεύουμε για μια νέα νοοτροπία, με μεγαλύτερη διαφάνεια παντού.

Για ένα κράτος που επιτέλους σέβεται τα χρήματα των πολιτών του, βάζουμε τάξη στο αχανές και άναρχο δημόσιο

Για μια κοινωνία πιο δίκαιη, πιο ασφαλή, πιο όμορφη. Για μια χώρα που κινείται με ορμή προς τα εμπρός.

Για να νοιώσουμε και πάλι αισιόδοξοι, περήφανοι και δυνατοί, συνεχίζουμε. Έχουμε δρόμο μπροστά μας αλλά θα τα καταφέρουμε….

Αλλάζουμε μαζί!