ΠΛΩΜΑΡΙ - ΛΕΣΒΟΣ - ΕΛΛΑΔΑ

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Ποιοι τυχεροί κερδίζουν πολλά εκατομμύρια ευρώ; Και με ποιον τρόπο;


Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», την 29 Οκτωμβρίου 2011 στην εντολή προς τη BLACKROCK από την Τράπεζα της Ελλάδος εξαιρέθηκαν όλες οι OFF SHORE εταιρίες των Τραπεζών από τον έλεγχο.
Παράλληλα, διαβάζουμε στο protagon.gr  :
«…Την ίδια περίοδο, με τον έλεγχο αυτό, μία επώνυμη επιστολή έφτανε στο ΣΔΟΕ, τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ Ιωάννη Τέντε, την ΤτΕ και την εισαγγελία και αφορούσε τη διαγραφή το 2008 από άλλη τράπεζα χρημάτων που είχαν δοθεί με τη μορφή πιστώσεων σε εταιρίες ακινήτων με τα εξωτικά ονόματα BRATZANO LTD, HADUS lTD NESFIELD SA που λίγο πριν από τα Χριστούγεννα του 2008 προβλέφθηκε ρύθμιση-απόσβεση των οφειλών τους από την Τράπεζα που τους είχε δανείσει.
Το εγκεκριμένο όριο για αυτές τις εξωτερικές εταιρείες ήταν 120 εκ. ευρώ.»
Σύμφωνα με πληροφορίες της έρευνας μας οι εταιρίες είναι της τράπεζας Πειραιώς και τα ποσά που αντιστοιχούν στην κάθε μία είναι τα ακόλουθα:
1)    hadus limited με πίστωση 30.000.000
2)    bratzano ltd με πίστωση 30.000.000
3)    bel – global inc με πίστωση 30.000.000
4)    nesfield sa με πίστωση 30.000.000
Για τις παραπάνω εταιρίες, με απόφαση 12/12/2008 της Επιτροπής Αναδιάρθρωσης, προβλέφθηκε «Ρύθμιση – Απόσβεση» των οφειλών τους.
Μάλιστα, ο τότεαντιπρόεδρος της τράπεζας Πειραιώς ήταν ο τωρινός πρόεδρος της Τράπεζας της Ελλάδος, κος Προβόπουλος.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το ποσό συνολικά που έχει διαγραφεί με την εν λόγω απόφαση της Επιτροπής Αναδιάρθρωσης, -δηλαδή έχειχαριστεί σε κάποιους τυχερούς-  είναι της τάξεως των 247.068.485 ευρώ.
Καλό, λοιπόν, θα ήταν η Τράπεζα της Ελλάδος να ζητήσει πιστοποιητικό τύπου Α από την Τράπεζα Πειραιώς για αυτές τις εταιρείες.
Έτσι θα μάθουμε ποιοι είναι οι πραγματικοί δικαιούχοι τους. Ποια είναι τα τυχερά φυσικά πρόσωπα, πίσω από αυτές τις εταιρείες με τα εξωτικά ονόματα!!
Και για να διευκολύνουμε την Τράπεζα της Ελλάδος, στη δουλειά της, ένα πουλάκι μας είπε ότι το υποκατάστημα από το οποίο πιστοδοτήθηκαν αυτές οι εταιρείες ήταν εκείνο στη στοά Σπύρου Μίλιου.
Ένα τετράγωνο από τα κεντρικά της Τράπεζας της Ελλάδος και στο ισόγειο των κεντρικών της Τράπεζας Πειραιώς.
Τέλος και λογικό είναι να αναρωτηθούμε αν ο κος Προβόπουλος με την ιδιότητα του τότε, του Αντιπροέδρου δηλαδή της Τράπεζας Πειραιώς είχε γνώση της διαγραφής των αυτών των χρεών και αν
συμμετείχε και ο ίδιος στην Επιτροπή Αναδιάρθρωσης. Αλήθεια, γνωρίζατε κε Προβόπουλε?

Δεν υπάρχουν σχόλια: