ΠΛΩΜΑΡΙ - ΛΕΣΒΟΣ - ΕΛΛΑΔΑ

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Η δικτατορία των –πούλων


.. και τα περίεργα παιχνίδια της ιστορίας
 O Πολυμερόπουλος μας απειλεί ότι θα χυθεί αίμα.
Ο Λυμπερόπουλος προειδοποιεί ότι « δεν θα πεθάνουμε και θα πάρουμε και άλλους μαζί μας».
Ο Μπαλασόπουλος διαμηνύει ότι οι εργαζόμενοι θα αποτρέψουν την αποκομιδή των απορριμμάτων υποστηρίζοντας  ότι κανένα  Σύνταγμα δεν μπορεί να καταργήσει τις υπηρεσίες των Δήμων.
 Με ποιον τρόπο θα τα κάνουν όλα αυτά; Με καδρόνια; Με όπλα ; Με τανκς; Κάπως έτσι δεν άρχισε η δικτατορία του 1967;
Μήπως δεν ζούμε χρόνια τώρα την δικτατορία των συνδικαλιστών;
Μιας ιδιότυπης τάξης εργαζομένων που προκειμένου να διατηρήσουν τα προνόμιά τους οικειοποιούνται τα δημόσια μέσα τα οποία έχουν  προσληφθεί να υπηρετούν. Κλείνουν το ρεύμα, εμποδίζουν την αποκομιδή των σκουπιδιών , τραβάνε χειρόφρενο στα λεωφορεία. Και όταν το κράτος αντιδράει και προσπαθεί να βρει τρόπους να προσφέρει στον πολίτη αυτά που δικαιούται ( γιατί τα πληρώνει με τους φόρους του) αυτοί απειλούν με αίμα. Ποιοι; Αυτοί που απολαμβάνουν τα συνδικαλιστικά προνόμια απέχοντας από τις δουλειές τους. Αυτοί που παίρνουν επιχορηγήσεις από τις διοικήσεις των εταιρειών που εργάζονται για να τυπώνουν αφίσες με συνθήματα  εναντίον των ιδίων των διοικήσεων. Αυτοί που διαχειρίζονταν χωρίς κανέναν έλεγχο για πολλά χρόνια δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για να πηγαίνουν στις ταβέρνες και να νοικιάζουν ξενοδοχεία για ημιδιαμονή. Και όταν έρχεται η στιγμή να ζητήσει η πολιτεία τα παραστατικά των χρημάτων που τους διατέθηκαν , αυτοί εξαφανίζουν τα στοιχεία καταγγέλλοντας την ίδια  την πολιτεία για φασιστική νοοτροπία που στρέφεται ενάντια στους εργαζομένους.
Η ιστορία όμως παίζει περίεργα παιχνίδια. Το ΠΑΣΟΚ του Παπανδρέου του 2011 έρχεται αντιμέτωπο με το ΠΑΣΟΚ του Παπανδρέου του 1981. Ο στρατός των ψηφοφόρων -δημοσίων υπαλλήλων με τα πρωτόγνωρα για τα παγκόσμια δεδομένα προνόμια, προδόθηκε από τους ίδιους τους στρατηγούς του. Το Βατερλό είναι κοντά και θα έχει θύματα δυστυχώς  τους αθώους στρατιώτες του κράτους. Οι στρατηγοί βλέποντας την ήττα και το λυντσάρισμα προσπαθούν να σώσουν το τομάρι τους και οχυρώνονται σε μια χωματερή ή σε ένα αμαξοστάσιο απειλώντας  να χυθεί και άλλο αίμα. Δεν τους φοβάται όμως πλέον κανείς…     

Δεν υπάρχουν σχόλια: