ΠΛΩΜΑΡΙ - ΛΕΣΒΟΣ - ΕΛΛΑΔΑ

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Παρέμβαση Χαλκιώτη προς Υπουργεία και φορείς για την κατάργηση των υπηρεσιών στο Πλωμάρι.



Από το:
http://lesvosnews.net

Προς: 1) Υπουργό Δικαιοσύνης Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Μιλτιάδη Παπαϊωανου.2) Αναπλ. Υπουργό Οικονομικώνκ. Παντελή Οικονόμου 3) Πρόεδρο Δ.Σ. Εθνικής Τράπεζας κ. Βασ. Ράπανο 4) Διοικητή ΙΚΑ-ΕΤΑΜ κ. Ροβέρτο Σπυρόπουλο
Το Πλωμάρι είναι μια παραθαλάσσια πόλη στο νότιο τμήμα της Λέσβου και αποτελεί ένα ζωντανό κύτταρο της τοπικής οικονομίας.
Το Πλωμάρι ως πρώην Καπποδιστριακός Δήμος (στον οποίο υπάγονταν τα ορεινά χωριά Ακράσι, Αμπελικό, Νεοχώρι, Παλαιοχώρι, Πλαγιά και Τρύγονας) έχει πλούσια πολιτιστική παράδοση, είναι έδρα γνωστών εταιρειών παραγωγής ούζου και εμπορίας ελαιόλαδου και διαθέτει πλήθος τουριστικών επιχειρήσεων, ξενοδοχείων & καταλυμάτων.
Μέχρι σήμερα, λειτουργούν οι υπηρεσίες της Δ.Ο.Υ Πλωμαρίου, το υποκατάστημα του Ι.Κ.Α, το Ειρηνοδικείο και το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, ενώ πρόσφατα έπαψαν να λειτουργούν τα υποκαταστήματα του Ο.Τ.Ε και της Δ.Ε.Η.
Το τελευταίο διάστημα, στο πλαίσιο της περιστολής δαπανών, έχει δρομολογηθεί το κλείσιμο των υπηρεσιών της Δ.Ο.Υ, του Ι.Κ.Α, του Ειρηνοδικείου και της Εθνικής Τράπεζας, δηλαδή όλων των υπηρεσιών της πόλης.
Δεδομένου ότι το Πλωμάρι απέχει 42 χιλιόμετρα από τη Μυτιλήνη και η ευρύτερη περιοχή είναι δυσπρόσιτη, η σύνδεση με τη Μυτιλήνη καθίσταται προβληματική και το κλείσιμο των προαναφερόμενων υπηρεσιών θα έχει ολέθριες επιπτώσεις στην περιοχή.
Σε μια εποχή που ζητούμενο είναι η ανάπτυξη, οι νησιωτικές ακριτικές περιοχές θα πρέπει να αντιμετωπισθούν με ιδιαίτερη ευαισθησία (κατά την επιταγή του αρ. 101 του Συντάγματος) και γι΄ αυτό σας παρακαλώ να εξετάσετε ευνοϊκά το θέμα της παραμονής των Δημοσίων Υπηρεσιών, λαμβάνοντας υπόψη ότι ο Δήμαρχος Λέσβου έχει δεσμευτεί να παραχωρήσει δωρεάν ακίνητα ιδιοκτησίας του Δήμου στο Πλωμάρι, ώστε να στεγαστούν οι υπό κατάργηση υπηρεσίες, περιορίζοντας το λειτουργικό κόστος στο ελάχιστο δυνατό.
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ Κ. ΧΑΛΚΙΩΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: