ΠΛΩΜΑΡΙ - ΛΕΣΒΟΣ - ΕΛΛΑΔΑ

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

ΓΙΑΤΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΕΡΕΥΝΩΝΤΑΙ ΕΠΙ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ; ΓΙΑΤΙ, ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ, ΕΜΕΙΣ ΚΑΝΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΣΤΟ ΦΩΣ Η ΑΛΗΘΕΙΑ - ΟΥΤΕ ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ, ΟΥΤΕ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗ, ΟΥΤΕ ΘΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΗ.



ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ «ΑΔΕΙΑΣΜΑ» ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ Ν.Δ. ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ Ν.Δ. ΑΛΛΑ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ: ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΣΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΗΣ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ.        

1. Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, ο εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ. αρνήθηκε σήμερα να απαντήσει σε ερώτηση γιατί η υπόθεση των υποβρυχίων για 6 χρόνια επί ΝΔ δεν οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη, όταν επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, μέσα σε λίγους μήνες, διερευνήθηκε από το ΣΔΟΕ και εστάλη στη δικαιοσύνη...
2. Η άρνησή τους να απαντήσουν αποτελεί πρωτοφανές «άδειασμα» της προηγούμενης κυβέρνησης.
-    
Διαβάστε περισσότερα      Αλλά και τι να πει; Αφού όλοι τους, και πρώην και νυν, όλοι τους ήταν συνένοχοι και συνυπέγραψαν την εγκληματική λογική της συγκάλυψηςΌλοι τους έβλεπαν για χρόνια την δικαιοσύνη να σέρνει τα πόδια στην υπόθεση της Siemens και δεν έκαναν τίποτα. Όλοι τους αποχωρούσαν ομαδικά από τη Βουλή για να μην συσταθεί προανακριτική για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου. Όλοι τους συμφώνησαν στο ατιμωτικό και εξευτελιστικό κλείσιμο νύχτα της Βουλής, από τις αρχές Μαΐου του 2009, για να παραγραφούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες στελεχών τους. Και όλοι τουςόλη η επίσημη Ν.Δ., πανηγύριζε πριν 3-4 μήνες επειδή βεβαιώθηκε η παραγραφή ποινικών ευθυνών στελεχών τους στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου - παραγραφή που οι ίδιοι είχαν προκαλέσει.  
3. Στην υπόθεση των υποβρυχίων, ό,τι δεν έγινε 6 χρόνια επί ΝΔ, έγινε μέσα σε λίγους μήνες επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ: ολοκληρώθηκε η σχετική έρευνα του ΣΔΟΕ και διαβιβάστηκε άμεσα το πόρισμά της στην εισαγγελία.
-          Και φυσικά όταν η εισαγγελία διαβιβάσει το πόρισμα της στη Βουλή, το ΠΑΣΟΚ θα κάνει αυτό που χρειάζεται για να βγει όλη η αλήθεια στο φως.
-          Γιατί, σε αντίθεση με τους προηγούμενους, για εμάς μία είναι η φράση πυξίδα, για κάθε σκάνδαλο:«Κύριε Καραμανλή, έχουμε και οι δυο μας ιστορικές ευθύνες γι' αυτή τη χώρα, γι'αυτό το λαό. Σας πρότεινα να προχωρήσουμε μαζί στη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την SIEMENS. Θα πονέσουν και τα δύο κόμματα, αλλά θα βγαίναμε καλύτεροι, θα έβγαινε καλύτερη η Ελλάδα. Εσείς το στείλατε στις καλένδες. Εγώ κ. Καραμανλή ανέλαβα τις ευθύνες μου. Εσείς, παρότι πρωθυπουργός, αποφεύγετε τις ευθύνες σας». (Γ. Παπανδρέου, 28/6/2008).
4. Με αυτή την πυξίδα πορευόμαστε. Γιατί η μεγάλη δημοκρατική παράταξη δεν χρωστάει σε κανέναν. Σε κανένα επίορκο. Ό,τι περνάει από το χέρι μας θα το κάνουμε. Θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο διερεύνησης σκανδάλων. Όποιους και να αφορά. Δεν μας νοιάζει. Αρκεί να βγουν όσο το δυνατόν περισσότερα, όλα αν είναι δυνατόν, στο φως. Και να πληρώσουν οι υπεύθυνοι. Οι εγκληματικοί χειρισμοί της προηγούμενης κυβέρνησης με την παραγραφή δημιουργούν πολλές φορές ανυπέρβλητα εμπόδια στην τιμωρία των ενόχων. Αλλά εμείς θα πάμε κάθε βρώμικη υπόθεση μέχρι τέλους. Και ό,τι βγει.    
-          Εξαντλούμε κάθε περιθώριο επιτάχυνσης και απονομής δικαιοσύνης μέσα στο σημερινό θεσμικό πλαίσιο περί ευθύνης υπουργών. Και φυσικά ισχύει στο ακέραιο και η δέσμευσή μας ότι στο πλαίσιο της αναθεώρησης του Συντάγματος θα τεθεί και το ζήτημα της αναθεώρησης του άρθρου 86, το οποίο προβλέπει και περιγράφει λεπτομερώς τα περί ευθύνης των υπουργών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: