ΠΛΩΜΑΡΙ - ΛΕΣΒΟΣ - ΕΛΛΑΔΑ

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Θα μεριάσει ο… βράχος


Γράφει: Πολλάτου Μαρίνα
23/02/2011
Μεγάλη μέρα η χθεσινή για το Πλωμάρι, αφού έγινε η αρχή του τέλους για «να μεριάσει ο βράχος», το εμπόδιο που τόσα χρόνια καθυστερούσε την κατασκευή της παράκαμψης Λαγκάδας. Της αναγκαίας, δηλαδή, επέμβασης που θα φέρει πιο κοντά, και με μεγαλύτερη ασφάλεια, το Πλωμάρι με το υπόλοιπο νησί. Το πρώτο έργο της Λέσβου που εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ δημοπρατήθηκε χθες απ’ τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, συγκεντρώνοντας 10 συνολικά προσφορές, που είχαν ως αποτέλεσμα μειοδότης να αναδειχθεί με πολύ μεγάλη έκπτωση, της τάξης τού 45%.

Διαβάστε περισσότερα.
Δείγμα της οικονομικής κρίσης και των λίγων έργων που την παρούσα περίοδο ξεκινούν είναι το σημαντικό ενδιαφέρον που επέδειξαν οι εργοληπτικές εταιρείες για το υποέργο «Δρόμος Πλωμαρίου - Παπάδου (Λαγκάδα)/Ολοκλήρωση εργασιών παράκαμψης στη θέση “Λαγκάδα”», συνολικού προϋπολογισμού 5.300.000 ευρώ. Πρόκειται για ένα σημαντικό οδικό άξονα, που περιμένει δεκαετίες τώρα η περιοχή. Όπως είχε αναδείξει πέρυσι τον Ιούνιο πρωτοσέλιδα το «Ε», η προσπάθεια που έγινε πριν 12 χρόνια για να γίνει το έργο, απέβη άκαρπη λόγω αστοχίας της μελέτης, που στηρίχθηκε σε αεροφωτογραφία. Τώρα αναμένεται άμεσα, μετά τη συμβασιοποίηση του έργου, να ξεκινήσουν οι εργασίες και πολύ σύντομα η σύνδεση Μυτιλήνης - Πλωμαρίου να γίνεται πολύ πιο γρήγορα, με δρόμο διπλής κατεύθυνσης στο συγκεκριμένο τμήμα της Λαγκάδας.
Ανάδοχος του έργου, και μάλιστα με έκπτωση 45%, αναδείχθηκε η εταιρεία «Καπετανίδης Α.Ε.», η οποία έχει εκτελέσει προσφάτως και το έργο του δρόμου στα Θέρμα του Κόλπου Γέρας, στο πλαίσιο της δεύτερης φάσης της 36ης Επαρχιακής Οδού Μυτιλήνης - Λάρσου. 
Το μόνο ανησυχητικό είναι η μεγάλη έκπτωση στην προσφορά του εργολάβου...

Δεν υπάρχουν σχόλια: