ΠΛΩΜΑΡΙ - ΛΕΣΒΟΣ - ΕΛΛΑΔΑ

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

H κεντρική ομιλία του Π.Πατερέλλη


 Από το: LESVOSNEWS


Στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, μίλησε χθές (Τετάρτη 3.11.10) ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Παντελής Πατερέλλης σε μια πραγματικά μεγάλη συγκέντρωση που ξεχείλιζε από αγωνιστικό παλμό αλλά και συγκίνηση. Με λόγο απλό και στρωτό χωρίς τα χιλιοειπωμένα κλισσέ και τη κούφια συνθηματολογία, ο κ. Πατερέλης καθήλωσε τους ακροατές του. Πειστικός, και, με τα επιχειρήματά, σε κάθε αναφορά του, προσηνής προς το κοινό του, ευγενής προς τους αντιπάλους του, ενωτικός στη προοπτική νίκης του συνδυασμού του, παρουσίασε συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσης και κατέκτησε τους πολίτες που τον παρακολούθησαν.


Αναφερόμενος στον νόμο του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» τον χαρακτήρισε ως αναγκαία τομή στην χειμαζόμενη ελληνική τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά κατηγορηματικά επεσήμανε την διαφωνία του ως προς τη χωροταξία που επιβλήθηκε στη Λέσβο. Διαβεβαίωσε πως με το σχεδιασμό των τριών διοικητηρίων ουσιαστικά θα ξεπερασθούν οι αγκυλώσεις του νέου νόμου και την πίστη του να αγωνισθεί, ώστε να υπάρξουν αλλαγές, σύμφωνα με την νέα πραγματικότητα που θα διαμορφωθεί. Καυτηρίασε την τακτική των αντιπάλων που ενώ διακηρύσσουν όχι στο σύστημα, όχι σε όλα (Ευρωπαϊκή Ένωση, Καλλικράτης, Μνημόνιο κτλ) για να εγκλωβίζουν ανύποπτους ψηφοφόρους, παρουσιάζουν προγράμματα και δράσεις που πηγάζουν από πόρους αυτού του συστήματος. Έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στον πλουραλιστικό χαρακτήρα του ψηφοδελτίου του, όπου καταβλήθηκε προσπάθεια να υπερτερούν οι νέοι άνθρωποι και τόνισε χαρακτηριστικά: «αν μη τι άλλο είμαι περήφανος, που απ τους 333 υποψήφιους του συνδυασμού, αύριο θα βγούν στη κοινωνία πάρα πολλά ικανά και έμπειρα στελέχη. Ρεαλιστής, δεν δίστασε να κάνει αυτοκριτική για τις υπερβολές και τον πολιτικαντισμό που δυστυχώς επικράτησε μετά την Μεταπολίτευση, έτσι που να επιπλέουν οι λίγοι, οι επιτήδειοι και απομακρύνονται απ τα κοινά οι πολλοί και κυρίως οι νέοι.


Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η σεμνή αναφορά στην οικογένεια του στους γονείς τους τον Πρόδρομο και την Κλεοπάτρα, στην μονάκριβή του σύζυγο και συμπαραστάτη Κατερίνα και στα δύο τους παιδιά. Είπε χαρακτηριστικά «η ζωή στάθηκε ευγενική μαζί μου, και για αυτό είμαι ευγνώμων στο θεό και στη τύχη». Είπε ακόμη ότι εκείνος και οι συνεργάτες του δεν είναι επαγγελματίες της πολιτικής αλλά επιτυχημένοι απ την εργασία τους επαγγελματίες της ζωής και της βιοπάλης. Τόνισε ακόμη ότι όπως και να ρθουν τα πράγματα ο ίδιος και οι συνεργάτες του κι αύριο εδώ θα είναι στην γειτονιά, στη δουλειά στη κοινωνία.


Διαβεβαίωσε ότι η ισονομία, η ισοπολιτεία, η αξιοκρατία και η διαφάνεια θα είναι απαράβατη αρχή της νέας διοίκησης του Δήμου της Λέσβου, και ότι η εποχή των ‘yes men”, του πασαλείμματος και του κουκουλώματος για μην «χαλάσουν καρδιές» παρήλθε ανεπιστρεπτί. Μίλησε για την ανάγκη ηλεκτρονικής διακυβέρνησης του Δήμου, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι δεν είναι δυνατό στην εποχή μας να στηριζόμαστε σε μπακαλοτέφτερα και στα ρουσφέτια.


Στο τέλος κάλεσε κοντά του και ανέβηκαν στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου, όλοι οι υποψήφιοι δημοτικοί του σύμβουλοι, οι οποίοι με ενθουσιασμό και παρατεταμένα χειροκροτήματα έγιναν δεκτοί απ το κοινό.


Γενικά η ομιλία του κ. Πατερέλλη, όπως δήλωσαν κατά την έξοδό τους οι συμμετέχοντες ήταν μια γιορτή της κοινωνικής συμμετοχής και της αυτοδιοίκησης, ενώ ο ίδιος ως επικεφαλής του συνδυασμού «ΛΕΣΒΟΣ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ», κέρδισε τις εντυπώσεις και με την συγκίνηση του, που μετέδωσε και στο ακροατήριό του άγγιξε τις καρδιές όλων

.

Δεν υπάρχουν σχόλια: