ΠΛΩΜΑΡΙ - ΛΕΣΒΟΣ - ΕΛΛΑΔΑ

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Τι αποκαλύπτουν τα νέα γκάλοπ για το Δήμο Λέσβου


H επικράτηση του Παντελή Πατερέλλη φαίνεται να εδραιώνεται όσο πλησιάζουμε προς την κάλπη.
Με βάση τηλεφωνική δημοσκόπηση που έτρεξε πριν 3 ημέρες στη Λέσβο (και πριν από τη συνέντευξη του Γ.Παπανδρέου) η τάση που καταγράφεται είναι άνοδος του Π.Πατερέλλη,  πτωτική τάση για τον Α. Χατζηκομνηνού και σημαντικές πτωτικές τάσεις για το συνδυασμό του Δ. Βουνάτσου. (σε σύγκριση με προηγούμενες  μετρήσεις)
Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε από μεγάλη εταιρεία δημοσκοπήσεων (που συνεργάζεται και με τηλεοπτικό σταθμό πανελλαδικής εμβέλειας) και έγινε για λογαριασμό υποψηφίου Δημάρχου.(με επιφύλαξη το τελευταίο)
Ανοδική τάση καταγράφει και ο συνδυασμός της “Αλλαγής Πορείας” με το Γ. Πάλλη. Μικρή πτωτική τάση για το Β.Παλαιολόγο και τη “Λαϊκή Συσπείρωση”
Τα ποσοστά που παρουσιάζονται παραπάνω (Πατερέλλης 29%-32% – Χατζηκομνηνός 23%-26% και Βουνάτσος 16%-20% )  προκύπτουν από τη στάθμιση (με βάση τα ποσοστά στις εθνικές και τοπικές εκλογές, ηλικίες κτλ ) των δειγμάτων των μετρήσεων.
Στα αστάθμιστα δείγματα (δηλαδή στις απαντήσεις που συγκεντρώνονται πριν αρχίσει η επιστημονική επεξεργασία των στοιχείων) ο Π.Πατερέλλης συγκεντρώνει 21% , ο Α.Χατζηκομνηνός  18% και ο Δ. Βουνάτσος 16%
Πολύ μεγάλη παραμένει ακόμη και τώρα η λεγόμενη αδιευκρίνιστη ψήφος. Δηλαδή, το λευκό-άκυρο και η αποχή υπολογίζεται περίπου στο 25% του εκλογικού σώματος.
Στο δεύτερο γύρο μεταξύ των Πατερέλλη και Χατζηκομνηνού εμφανίζεται να επικρατεί ο Π.Πατερέλλης με 57%.

Δεν υπάρχουν σχόλια: