ΠΛΩΜΑΡΙ - ΛΕΣΒΟΣ - ΕΛΛΑΔΑ

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

ΤΙ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ – ΜΙΑ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ …


1. Κάποτε, σε ένα υπουργείο, εκατοντάδες άνθρωποι δεν είχαν πληρωθεί τα δεδουλευμένα τους, δεν είχαν πληρωθεί για δουλειά που είχαν παράσχει. Ο τότε υπουργός περνάει εκείνη την περίοδο μία τροπολογία η οποία κάλυψε τους μισούς από όσους αντιμετώπιζαν το πρόβλημα - μία κίνηση που δημιούργησε μία ακόμη πιο κατάφωρη αδικία. Οι μήνες πέρασαν και η αδικία δεν διορθώθηκε.
§   Παράλληλα, καθ’ όλο το διάστημα της θητείας του, ο υπουργός ανέχτηκε να προσλαμβάνονται συμβασιούχοι με αδιαφανείς διαδικασίες, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη κανένα αντικειμενικό κριτήριο και χωρίς πολλές φορές να πληρούν ούτε καν τα τυπικά προσόντα που ορίζει ο νόμος…
2. Μετά από λίγο, γίνονται εκλογές, αναλαμβάνει νέα πολιτική ηγεσία στο υπουργείο. Από τις πρώτες μέρες προσπαθεί να αντιμετωπίσει το απίθανο μπάχαλο που έχει δημιουργηθεί στο υπουργείο από τα πεπραγμένα της προηγούμενης ηγεσίας. Με χίλιους κόπους, και αφού λύθηκε ο απίστευτος νομικός και οικονομικός γόρδιος δεσμός που είχε δημιουργηθεί, δίνεται λύση στο πρόβλημα με τους απλήρωτους εργαζόμενους, αποκαθιστώντας το αίσθημα δικαίου δίνοντας λύση στο χρονίζον θέμα των απλήρωτων εργαζομένων.
§   Μέσα σε ελάχιστους μήνες έχει αποκατασταθεί πλήρως η νομιμότητα και εφαρμόζονται διαφανείς και αδιάβλητες διαδικασίες πρόσληψης έκτακτου προσωπικού, με αυστηρή εφαρμογή των αντικειμενικών κριτηρίων των νόμων του ΑΣΕΠ, όπως πρέπει να γίνεται σ’ ένα κράτος δίκαιου. Και φυσικά, έχει γίνει το αυτονόητο: κανένας εργαζόμενος δεν δουλεύει χωρίς να αμείβεται.
3. Σήμερα, ο τότε υπουργός και τώρα αρχηγός κόμματος, όπου σταθεί και όπου βρεθεί, ζητάει από τους πολίτες να τιμωρήσουν την σημερινή κυβέρνηση γιατί οδηγεί τη χώρα σε αδιέξοδο. Ξέρει πολύ καλά όμως ότι ήταν η λογική του κράτους-λάφυρο, ήταν η πελατειακή λογική, ήταν η λογική του «βολεύω όποιους θέλω και όποτε θέλω στο δημόσιο τσιφλίκι μου» την οποία ο ίδιος και η κυβέρνησή του υπηρέτησαν με τον πιο χυδαίο τρόπο, που οδήγησε την Ελλάδα στο χείλος της χρεοκοπίας.
§   «Αυτή είναι η αλήθεια, αυτή είναι η πραγματικότητα», όπως έλεγε και ο τότε πρωθυπουργός του και πολιτικό του είδωλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: