ΠΛΩΜΑΡΙ - ΛΕΣΒΟΣ - ΕΛΛΑΔΑ

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Ο Χάρι Πότερ της Οικονομίας!





Στο ότι η σημερινή ηγεσία της Ν.Δ. κερδίζει χωρίς να έχει σοβαρό αντίπαλο τον τίτλο του «μαθητευόμενου μάγου», φαντάζομαι θα συμφωνήσουν οι περισσότεροι!
Γιατί πως αλλιώς να ερμηνεύσεις την απίστευτη λογική του ότι η συγκεκριμένοι πολιτικοί άνδρες και η συγκεκριμένη οικονομική πρόταση θα μπορούσαν να εξαφανίσουν σε δύο χρόνια(!!!) το δημόσιο έλλειμμα;
Πώς να εξηγήσεις ότι οι όποιες αναφορές τους ξεκινούν από τις 4 Οκτωβρίου του 2009, λες και πριν δεν υπήρχε Κυβέρνηση με συγκεκριμένα αποτελέσματα και επιπτώσεις, που πληρώνει η χώρα;
Πώς να εξηγήσεις της Γκαιμπελίστικη τακτική του ότι : « Όλα προέκυψαν μετά, για όλα φταίνε οι άλλοι και όχι εμείς»;
Αλλά να που η πολιτική ελαφρότητα αποδεικνύεται ότι έχει και παρελθόν και δυστυχώς συνέχεια.
Ενδιαφέρον το video Σαμαρά που δόθηκε στη δημοσιότητα. Γιατί;

Με την ίδια ευκολία που σήμερα θα μηδένιζε σε χρόνο ρεκόρ το έλλειμμα, με την ίδια ευκολία και ελαφρότητα υποστηρίζει το Μάιο του 2009 ότι:
…«Το δημοσιονομικό μας έλλειμμα υπολογίζεται στο 4-4,5% για το 2009, ενώ στις περισσότερες άλλες χώρες κυμαίνεται από 5 έως 13%»! (Άσχετα αν τελικά παρέδωσαν έλλειμμα στο 13,6% και ακόμη αποκαλύπτονται γαλάζιοι σκελετοί στην ντουλάπα…)
…«Η Νέα Δημοκρατία πράγματι θωράκισε την ελληνική οικονομία, και αυτό φάνηκε όταν προέκυψε η διεθνής κρίση».( Τέτοια θωράκιση θα τη ζήλευαν όλοι στην Ευρώπη! Θωράκιση με χαρτόνι … Απίστευτοι τύποι!)…
…«Οι κρίσεις συγκλονίζουν τις κοινωνίες, αλλά και τις αφυπνίζουν…Φτάνει να υπάρχουν σταθερές κυβερνήσεις. Που ξέρουν τι θέλουν…Που δεν ανέχονται σκανδαλώδεις συμπεριφορές…Που κρατάνε «γερό τιμόνι» στις τρικυμίες. Τέτοια παράταξη είναι η Νέα Δημοκρατία. Και τέτοιος ηγέτης είναι ο Κώστας Καραμανλής»…(Όλε, όλε, όλε)
Τι να πεις και τι να ομολογήσεις;
Μόνο ένα πράγμα, χρήσιμο μάθημα για όλους:
Οι κύριοι της ΝΔ ,ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ, συγκάλυπταν την αλήθεια και απέκρυβαν την πραγματική κατάσταση της οικονομίας.
Μαζί αποφάσισαν να … την κάνουν… από την Κυβέρνηση γιατί η μόνη πολιτική τους σωτηρία θα ήτανε η χρεωκοπία της χώρας με Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ!
Τέλος: Διάβασα το κείμενο της ΝΔ για τον έναν χρόνο Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Αν βρείτε έστω και μία τόση δα, μικρή αναφορά, στα τεκταινόμενα της δικής τους Κυβέρνησης, πείτε το και σ’ εμένα. Τίποτα, ούτε λέξη.
Ο Χάρι Πότερ έκανε πάλι τα μαγικά του και τα εξαφάνισε όλα!
Όχι όμως από τη μνήμη των Ελλήνων πολιτών που και ξέρουν και μπορούν να αποδώσουν τις ευθύνες!

Δεν υπάρχουν σχόλια: