ΠΛΩΜΑΡΙ - ΛΕΣΒΟΣ - ΕΛΛΑΔΑ

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Η διαγραφή του... αυτονόητου!

Από το:Γιώργος Κ. Κρόγιας

Τι το κακό είπε ο Σκυλακάκης; Είπε το αυτονόητο.
Είπε αυτό που λέει όλος ο κόσμος στους δρόμους και στα καφενεία, για την μεγαλειώδη πατάτα του Έλληνα "Κόπερφιλντ" πως θα εξαφανίσει το έλλειμμα σε δύο χρόνια! (εδώ οι δηλώσεις του)
Και καλό θα είναι να απαντήσει η Ν.Δ. στο εάν υπάρχει έστω κι ένας εκεί, που να πιστεύει ότι μπορεί να εκμηδενισθεί το έλλειμμα μέχρι τα τέλη του 2011!!!

Εγώ όμως, απορώ και για κάτι άλλο: Γιατί άργησε να τον διαγράψει; Έπρεπε να το είχε κάνει πολύ πιο μπροστά όταν στην Κεντρική Επιτροπή της Ν.Δ. στις 11 Απριλίου του 2010 έλεγε στο Σαμαρά:
"Με βάση τα στοιχεία -ευρωπαϊκά και διεθνή- η Ελλάδα το 2009 είχε το μεγαλύτερο έλλειμμα στον κόσμο, το δεύτερο μεγαλύτερο χρέος στον κόσμο και ήταν πρώτη σε χρέος σε ξένους δανειστές. Είχε ένα μόνο πλεονέκτημα. Οι αγορές πίστευαν, ότι αν υπάρξει πρόβλημα, θα μας έσωζαν οι Ευρωπαίοι και κυρίως οι Γερμανοί. Η κρίση δανεισμού προήλθε όταν αποκαλύφθηκε πως οι Ευρωπαίοι δε θα μας βοηθούσαν αποτελεσματικά.
Μπήκαμε πλέον αναπότρεπτα σε ένα τούνελ βαθειάς ύφεσης, που θα συνοδεύεται από μεγάλη ανεργία, σκληρές μειώσεις όλων των εισοδημάτων, δεκάδες ή εκατοντάδες χιλιάδες λουκέτα σε επιχειρήσεις και καθοριστική εξασθένηση της θέσης της χώρας διεθνώς. Είναι δυστυχώς πολύ πιθανό ότι θα οδηγηθούμε σε αδυναμία χρηματοδότησης από τις αγορές και προσφυγή στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και στα διμερή ευρωπαϊκά δάνεια. Κανείς δεν εγγυάται όμως ότι ακόμα και αυτή η λύση, αν δεν ληφθούν και εφαρμοστούν αποτελεσματικά οι αναγκαίες αποφάσεις, θα αποτρέψει τα χειρότερα. Η κακή εποχή θα διαρκέσει στην καλύτερη των περιπτώσεων για μια τουλάχιστον πενταετία και ανάλογα με το πώς θα αντιδράσει ο λαός και οι κάθε είδους ηγεσίες, ενδεχομένως πολύ περισσότερο. Το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του θα δοκιμαστεί από τεκτονικούς σεισμούς λαϊκής οργής και δυσαρέσκειας.
Πως θα αντιδράσουμε σ’ αυτή τη νέα πραγματικότητα. Μια στρατηγική είναι να ισχυριστούμε ότι για όσα συμβαίνουν στη χώρα φταίει μόνο ή κυρίως το ΠΑΣΟΚ, να περιμένουμε να εξοργιστεί ο κόσμος από το τεράστιο κόστος της δημοσιονομικής προσαρμογής, να ξεχάσει -με τον καιρό- την πικρή γεύση που άφησε η δική μας διακυβέρνηση και να επιχειρήσουμε να επανέλθουμε στην εξουσία μέσα από την αποτυχία του αντιπάλου. Η στρατηγική αυτή εκφράζει το παλιό που ο κόσμος σήμερα το απορρίπτει κάθε μέρα και περισσότερο."

Τι να λέμε τώρα; Ο Άνθρωπος είναι σοβαρός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: