ΠΛΩΜΑΡΙ - ΛΕΣΒΟΣ - ΕΛΛΑΔΑ

Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

«Ένας δήμος, η νότια Λέσβος»

Κλειστός για πάνω από μία ώρα παρέμεινε χθες το πρωί ο κεντρικός δρόμος της Λάρσου, στο σημείο της διασταύρωσης της Γέρας, από πολίτες των νότιων δήμων της Λέσβου οι οποίοι δήλωναν την αντίθεσή τους στο σχέδιο «Καλλικράτης» που προβλέπει τη συρρίκνωση του νησιού σε ένα μοναδικό δήμο.

Από τις 10 το πρωί περίπου, κάτοικοι και εκπρόσωποι φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης κυρίως των δήμων Πλωμαρίου και Ευεργέτουλα συγκεντρώθηκαν στο σημείο και με μαύρες σημαίες στο χέρι προέβαλλαν με παλμό τα αιτήματά τους. Ανάμεσα σε αυτά, το να μη γίνει η Λέσβος ένας δήμος, αλλά και η συνένωση των πέντε δήμων του νότιου τμήματος σε έναν ενιαίο Νότιας Λέσβου. «Όχι στη συρρίκνωση της Λέσβου», «Απαιτούμε δήμο στη νότια Λέσβο», «Όχι στο δήμο Λέσβου», έγραφαν τα πανό των διαμαρτυρόμενων πολιτών. Όπως, μάλιστα, επισημαινόταν στην ανακοίνωση-ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Πλωμαρίου που διάβασε ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Θεοδωρίδης, η νότια Λέσβος υποστηρίζει την πρόταση της ΤΕΔΚ για τη διαμόρφωση τεσσάρων δήμων στο νησί.


Ψήφισμα να γίνει η νότια Λέσβος ένας δήμος κατέθεσαν οι εκπρόσωποι των διαμαρτυρόμενων πολιτών, χθες, στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (αριστερά). Κλειστός για μια ώρα περίπου παρέμεινε ο δρόμος της Λάρσου στη διασταύρωση προς Γέρα χθες το πρωί, από πολίτες της νότιας Λέσβου (δεξιά).

Και στην Περιφέρεια
Στη συνέχεια, οι διαμαρτυρόμενοι πολίτες και οι εκπρόσωποί τους κατευθύνθηκαν προς την πόλη της Μυτιλήνης, όπου και έκλεισαν το δρόμο της προκυμαίας έξω από το κτήριο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, συνεχίζοντας να φωνάζουν συνθήματα, ενώ μια αντιπροσωπεία αποτελούμενη από το δήμαρχο Πλωμαρίου, Δημήτρη Βαρβαγιάννη, και το δήμαρχο Ευεργέτουλα, Μιχάλη Πολυπαθέλλη, καθώς και λοιπούς εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης των νότιων δήμων της Λέσβου ανέβηκε στα γραφεία της Περιφέρειας, όπου και κατέθεσαν σχετικό ψήφισμα στη γραμματεία της περιφερειάρχη, Σοφίας Θεολογίτου, η οποία και απουσίαζε εκτός Λέσβου.


Οι διαδηλωτές έξω από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Λίγο πριν τη λήξη της παράστασης διαμαρτυρίας, δόθηκε αντίστοιχο ραντεβού για σήμερα το πρωί στο Δημοτικό Θέατρο, όπου θα πραγματοποιηθεί η παλλεσβιακή συγκέντρωση της ΤΕΔΚ για τον «Καλλικράτη».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

80000 κάτοικοι ,όλοι κι όλοι στο νησί, και θέλουμε ξεχωριστό Δήμο για την Νότια Λέσβο .Εμ βέβαια , οι "βουτηχτές" στο μέλι είναι γλύκές Δήμαρχε ,είναι αξέχαστες , αλλά το πάρτυ τέλειωσε Δήμαρχε, όποιο πρόλαβε ... Τώρα η σέλίδα γύρισε Δήμαρχε. Ακούουουουςςς