ΠΛΩΜΑΡΙ - ΛΕΣΒΟΣ - ΕΛΛΑΔΑ

Τρίτη, 28 Ιουλίου 2009

Ασάφειες στον καθορισμό των επαγγελματικών δικαιωμάτων


Ομιλία του Βουλευτή του Νομού Ηλείας Μιχάλη Κατρίνη στην Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων με θέμα την επεξεργασία του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων: «Ρύθμιση θεμάτων του πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα της ανώτατης εκπαίδευσης και άλλες διατάξεις»

Ο κ. Κατρίνης ανέδειξε την ασάφεια που υπάρχει στο άρθρο 18 του σχεδίου νόμου σχετικά με τον καθορισμό των επαγγελματικών δικαιωμάτων. Επέμεινε ότι τα επαγγελματικά δικαιώματα που θα αποκτούν οι νέοι μετά την απόκτηση του πτυχίου οποιασδήποτε σχολής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης πρέπει να έχουν διασαφηνιστεί, πριν εισαχθούν σε αυτή.

Το πλήρες κείμενο της ομιλίας του κ. Κατρίνη έχει ως εξής:

Κύριε Πρόεδρε, άκουσα με πολύ ενδιαφέρον τις τοποθετήσεις σας. Νομίζω ότι θα έπρεπε ίσως να αποφύγουμε να κάνουμε σύγκριση στοιχείων όσον αφορά τις βάσεις εισαγωγής είτε στα πανεπιστήμια είτε στα ΤΕΙ, διότι νομίζω ότι αδικούμε τη φύση και την έννοια και των ιδρυμάτων και των εισαγόμενων σε αυτά. Θα μπορούσε να αντιπροτείνει κάποιος κάτι τελείως διαφορετικό. Νομίζω ότι δεν υπάρχει κανείς σε αυτή την αίθουσα ο οποίος να διαφωνεί ότι θα πρέπει επιτέλους η τριτοβάθμια εκπαίδευση στη χώρα μας να αποκτήσει ενιαία χαρακτηριστικά, διακριτούς μεν ρόλους και ότι πλέον τα ΤΕΙ είναι σε μια άλλη σφαίρα και λογική λειτουργίας από ό,τι ήταν όταν πρωτοϊδρύθηκαν.

Θέλω να σας θέσω δύο συγκεκριμένα ερωτήματα. Το ένα, το οποίο θίξατε και εσείς πολύ εύστοχα και έχει σχέση με το άρθρο 18, το οποίο αίφνης χθες το Υπουργείο από καθορισμό επαγγελματικών δικαιωμάτων το μετονόμασε σε «επαγγελματική κατοχύρωση» και πρόσθεσε στο σημείο που λέει ότι ύστερα από γνώμη του ΣΑΤΕ και του ΣΑΠΕ και εξειδίκευσε με υπουργικές αποφάσεις τους όρους και τις προϋποθέσεις ασκήσεων των δικαιωμάτων, διότι νομίζω ότι εντέλει ή όλη σύγκρουση για αυτό το άρθρο γίνεται. Εάν εσείς θεωρείτε ότι με αυτό το άρθρο –το λέω αυτό διότι έχω διαβάσει με προσοχή τις ανακοινώσεις σας, που λέτε ότι εκκρεμούν 23 προεδρικά διατάγματα, τα οποία από τον Οκτώβριο έχουν γίνει αντικείμενο υπόσχεσης και δέσμευσης από το Υπουργείο και μέχρι σήμερα δεν έχουν υλοποιηθεί – όπως τροποποιήθηκε υπάρχει ποτέ περίπτωση να υπάρχει ομόφωνη ή έστω μια αποδεκτή απόφαση από το Υπουργείο, το ΣΑΤΕ και το ΣΑΠΕ που να καθορίζει τα επαγγελματικά δικαιώματα. Σήμερα το Υπουργείο έρχεται ευθαρσώς και νομοθετεί τη συνέχιση του χάους στο θέμα των επαγγελματικών δικαιωμάτων, διότι νομίζω ότι κανείς από εμάς από όποια σκοπιά και εάν το βλέπει δεν μπορεί να συμφωνήσει, ότι σήμερα μπορεί ένα νέο παιδί να εισάγεται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση χωρίς να ξέρει εκ των προτέρων και αυτός και οι γονείς του τα τι επαγγελματικά δικαιώματα έχει ο τίτλος σπουδών που θα αποκτήσει έπειτα από 4-5 χρόνια.

Η δεύτερη ερώτησή μου είναι η ίδια και για τους εκπροσώπους των πανεπιστημίων. Το άρθρο 25 λέει : «ότι για οποιονδήποτε λόγο δεν καθίσταται δυνατή η πραγματοποίηση συνεδρίασης της συγκλήτου ή συνέλευσης ΤΕΙ», επειδή έχω θητεύσει μέλος συγκλήτου και μάλιστα επεισοδιακής συγκλήτου που διακοπτόταν πάρα πολλές φορές, βλέπω εδώ όταν λέει για οποιονδήποτε λόγο και μου δημιουργεί μια υποψία, ότι μεταβιβάζονται οι αρμοδιότητες της συγκλήτου στο πρυτανικό συμβούλιο, όχι μόνο εξαιτίας βίαιης διακοπής λόγω εισβολής εξωφοιτητικών στοιχείων ή οτιδήποτε άλλο, αλλά και λόγω έλλειψης απαρτίας, η οποία γνωρίζετε πάρα πολύ καλά εσείς να προκληθεί τεχνικά. Άρα, έχουμε μια νομοθετημένη μεταβίβαση αρμοδιοτήτων από το ανώτατο όργανο που είναι η σύγκλητος και η συνέλευση ΤΕΙ σε ένα κλειστό όργανο στο οποίο κύριε Πρόεδρε, εγώ στο πανεπιστήμιο Αθηνών που συμμετείχα τα τελευταία 20 χρόνια δύο μόνο χρονιές είχε οριστεί εκπρόσωπος των φοιτητών στο πρυτανικό συμβούλιο. Αυτό μου δημιουργεί έναν προβληματισμό σε σχέση με την νομιμοποίηση του οργάνου και κατά πόσον θα πρέπει να διευκρινιστεί. Ρωτάω εάν εσείς σαν ομοσπονδία εκπαιδευτικών το έχετε θίξει και εάν θα πρέπει να διευκρινιστεί αυτό που λέει για οποιοδήποτε λόγο.

Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2009

Αλλαγές στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις

Από το:http://epirusgate.blogspot.com

Του Νίκου Κοτζιά

Α. Αντίβαρα στην τουρκική πολιτική

Είναι επείγουσα ανάγκη να κατανοηθεί η ουσία των αλλαγών στον σημερινό κόσμο σε συνδυασμό με την στρατηγική που ακολουθεί η Τουρκία, ώστε να διαμορφωθεί μια σύγχρονη γραμμή πλεύσης αντιμετώπισης της Αγκύρας. Σε αυτά τα πλαίσια θα εξετάσουμε τις σημαντικότερες παραμέτρους ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία.

1. Αναβαθμισμένη εικόνα για τη Τουρκία;


Σε έναν κόσμο που αλλάζει και όπου η σχετική σημασία της δύσης και της ίδιας της ΕΕ μειώνεται θα ήταν αντιπαραγωγικό για την Ελλάδα να περιορίσει το πρόβλημα των ελληνοτουρκικών σχέσεων στον ευρωπαϊκό δρόμο της γείτονας. Ένας τέτοιος περιορισμός είναι στρουθοκαμηλισμός. Όπως στρουθοκαμηλισμός θα είναι να μην αξιολογεί κανείς το γεγονός ότι τόσο οι Βρυξέλλες (ιδιαίτερα το Παρίσι και το Βερολίνο) όσο και η Άγκυρα δεν επιθυμούν πλέον με την ίδια ένταση, όπως πριν δέκα χρόνια, να προωθήσουν την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ. Οι μεν διότι δεν τους βγαίνει η θεσμική και δημοσιονομική αριθμητική μιας τέτοιας διεύρυνσης, οι δε διότι βλέπουν τον κόσμο να αλλάζει και τη σχετική σημασία της ΕΕ να περιορίζεται. Ότι η παγκόσμια πολιτική μετακινείται σε έναν κόσμο στον οποίο ο ρόλος της λίμνης του Ατλαντικού (ΗΠΑ και Δυτική Ευρώπη) υποχωρεί σαφώς έναντι της λίμνης του Ειρηνικού (Ασία και ΗΠΑ).Στα νέα πλαίσια, η Τουρκία θέλει να αναδειχτεί σε μια ευρωασιατική περιφερειακή δύναμη, ανάλογη με εκείνη της βορειότερα υπερκείμενης Ρωσίας. Ενώ συμμετέχει στους G20 θεσμός που συνεχώς αναβαθμίζεται. Η Τουρκία επιθυμεί να πείσει ότι είναι α) μια ηγεμονική εκκοσμικευμένη δύναμη του μουσουλμανικού κόσμου, β) απαραίτητος χώρος διέλευσης ενεργειακών αγωγών γ), δύναμη διαμεσολάβησης στη Μέση Ανατολή, καθότι διαθέτει ειδικές σχέσεις τόσο με τον αραβικό κόσμο, όσο και με το Ισραήλ.Ο πιο πάνω τρόπος που εμφανίζει τον εαυτό της η Τουρκία στον σύγχρονο κόσμο, την καθιστά -στα μάτια εκείνων που το θέλουν, αλλά και εκείνων που δεν το γνωρίζουν- μια δύναμη απαραίτητη στα σχέδια της Δύσης, ακόμα και για την επιβίωσή της. Με αυτό τον τρόπο η Τουρκία θεωρείται συχνά ως ένας απαραίτητος σύμμαχος, σημαντικότερος έτσι και αλλιώς της Ελλάδας. Άποψη την οποία τείνουν, και αυτό είναι το χειρότερο, να υιοθετήσουν και οι κυρίαρχες δυνάμεις στην ίδια την Ελλάδα.

2. Η πραγματική ικανότητα και δυνατότητες της Τουρκίας


Θα ήταν μεγάλο λάθος αν η Ελλάδα υποτιμήσει την ενδυνάμωση της Τουρκίας, οικονομικά και πολιτικά, τα τελευταία 15 χρόνια. Εξίσου αρνητικό θα ήταν, όμως, να πιστέψει η Ελλάδα τους μύθους που πλάθει η Τουρκία για τον εαυτό της και υιοθετούν ορισμένοι εκ των δυτικών προστατών της. Εξάλλου οι όποιες δυνατότητες της Τουρκίας είναι δυνητικές και όχι πάντα πραγματικές. Περικλείουν δε και πολλαπλά τρωτά σημεία για τη Τουρκία. Θα περιοριστώ να αναλύσω ορισμένα παραδείγματα στο σημερινό άρθρο (και θα συνεχίσω σε επόμενα), από τα οποία γίνεται φανερό ότι το πρόβλημα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις δεν είναι μόνο οι όποιες αντιφατικές δυνατότητες της Τουρκίας, αλλά, κύρια, οι ελλείψεις σε δημιουργικότητα και τόλμη της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής.

3. Ισορροπίες ως προς την τουρκική πολιτική στη Θράκη


Η Τουρκία προσπαθεί να διεισδύσει και άλλο στη Δυτική Θράκη. Επιδιώκει να την μετατρέψει σε ζώνη δικών της οικονομικών συμφερόντων (επενδύσεις και εμπόριο). Αναζητά τρόπους να παρακάμψει διεθνείς συμφωνίες που έχουν συναφθεί και με τη δική της συμμετοχή και να εμφανιστεί ως προστάτιδα δύναμη των μουσουλμάνων της Δυτικής Θράκης. Επιθυμεί να πείσει ότι οι τρεις ομάδες μουσουλμάνων στην περιοχή (δηλαδή ακόμα και τσιγγάνους μουσουλμάνους και τους Πομάκους) ομογενοποιημένα «ως Τούρκους». Η Ελληνική πολιτεία ακολουθεί σε αυτό το ζήτημα μια συνεχώς αμυντική πολιτική. Στην καλύτερη περίπτωση προσπαθεί να περιορίσει την όποια ζημιά. Στην προώθηση της τουρκικής πολιτικής στην Δυτική Θράκη συμβάλλουν και ορισμένοι δυτικοί οργανισμοί οι οποίοι υπερβάλλουν ως προς την τήρηση ή όχι των δικαιωμάτων των μουσουλμάνων της περιοχής. Δικαιώματα που χρειάζονται διεύρυνση, αλλά που ασφαλώς είναι πολλαπλά πιο κατοχυρωμένα από εκείνα των μειονοτήτων στην Τουρκία και σίγουρα δεν μπορούν να συγκριθούν με εκείνα των χιλιάδων Ελλήνων που εκδιώχθηκαν από την Πόλη. Τα όποια πραγματικά προβλήματα μπορεί και οφείλει να τα λύσει η ελληνική δημοκρατική πολιτεία. Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι δεν μπορεί να επιλυθούν από καθεστώτα περιορισμένης δημοκρατίας όπως είναι η Τουρκία. Στη βάση αυτής της λογικής η Ελλάδα οφείλει να δει ποιοτικές διαφορετικές πλευρές και δυνατότητες στην εξωτερική πολιτική της ως προς την Τουρκία. Πολιτική η οποία δεν μπορεί να περιορίζεται σε αμυντικού χαρακτήρα μέτρα. Αλλά οφείλει να βρει αντίβαρα, έτσι όπως επιτάσσει κάθε στρατηγική σε διμερείς σχέσεις στον σημερινό κόσμο.

3Α. Το Κουρδικό από τη σκοπιά των ελληνικών συμφερόντων


Η Ελληνική διπλωματία στο θέμα των μουσουλμάνων της Θράκης όχι μόνο είναι απολογιτικά αμυντική, αλλά έχει παραιτηθεί από ουσιαστικά μέτρα αντίβαρα έναντι της τουρκικής πολιτικής. Το πρώτο και κύριο είναι ότι η Τουρκία δεν δικαιούται να ομιλεί. Τόσο διότι εκδίωξε παρανόμως και στήνοντας προβοκάτσιες εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες από τα εδάφη της, ιδιαίτερα στη δεκαετία του πενήντα, όσο και διότι συνεχίζει να καταπιέζει τις θρησκευτικές και εθνικές μειονότητες στην περιοχή της. Όχι μόνο Έλληνες και Αρμένιους, αλλά ιδιαίτερα προκλητικά τους Κούρδους. Οι Κούρδοι είναι ένας λαός ιστορικός και ταυτόχρονα από τους πιο κοσμικούς μουσουλμάνους στον κόσμο. Η Ελληνική εξωτερική πολιτική, χωρίς να αναμειγνύεται στο εσωτερικό των τεσσάρων χωρών όπου ζουν και εργάζονται δεκάδες εκατομμύρια Κούρδοι, θα έπρεπε να υποδείξει στους δυτικούς συμμάχους της, ότι αν αναζητούν ένα πρότυπο κοσμικού ισλαμισμού, αυτό δεν είναι η Τουρκία του Ερντογκάν, αλλά οι Κούρδοι. Προκειμένου δε να πειστούν, δεν έχουν παρά να δουν την συμπεριφορά των Κούρδων στο Β.Ιράκ, όπου διαθέτουν και κρατικοειδή θεσμική οργάνωση.Εντύπωση προκαλεί, επίσης, ότι η Ελλάδα, δεν έχει ανοίξει, ακόμα, προξενείο στο Β.Ιράκ προκειμένου να αναπτύξει τις οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές σχέσεις της με ένα λαό που την δένουν πολλά πολιτιστικά, ιστορικά και κοινωνικά στοιχεία, καθώς και γεωστρατηγικά συμφέροντα. Και, όμως, υπάρχουν πάμπολλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες που έχουν ανοίξει στην περιοχή προξενείο. Όσο και αν προσπάθησα να μάθω και να καταλάβω, ουδείς δεν είναι διατεθειμένος να εξηγήσει γιατί η Ελλάδα απέχει από το Κουρδιστάν. Γιατί η Ελληνική εξωτερική πολιτική δεν οργανώνει επενδύσεις στην περιοχή, τη στιγμή που κάτι τέτοιο το κάνουν 3.000 τουρκικές επιχειρήσεις. Από οικοδομές και τεχνικές εταιρείες μέχρι αεροπορικές εταιρείες. Αλήθεια, γιατί δεν πετά ελληνική εταιρεία στο Β.Ιράκ, όταν κάτι τέτοιο γίνεται, επί παραδείγματι από της αυστριακές αερογραμμές; Τι είναι αυτό που συγκρατεί τα ελληνικά συμφέροντα από το Κουρδιστάν του Ιράκ. Η φοβική ελληνική εξωτερική πολιτική δείχνει να θεωρεί επέμβαση στα εσωτερικά της Τουρκίας την ανάπτυξη διπλωματικών σχέσεων και οικονομικών δεσμών με μια ομοσπονδιακή δομή τρίτου κράτους, ενώ, ταυτόχρονα, επιτρέπει στο τουρκικό προξενείο να δρα στην Θράκη ως κράτος εν κράτει. Πρόκειται για μια πολιτική χωρίς αρχή και τέλος.

3.Β. Οι μουσουλμάνοι της Κίνας – Η Τουρκία και η Ελληνική Εξωτερική Πολιτική


Η Τουρκία, έχοντας αναπτύξει μια νέο-οθωμανική εξωτερική πολιτική, εμφανίστηκε ως προστάτης των μουσουλμάνων της Κίνας κατά τα πρόσφατα επεισόδια. Μίλησε με σκληρή και απρεπή γλώσσα έναντι του Πεκίνου. Τα ανθρώπινα δικαιώματα που πράγματι παραβιάστηκαν κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων, ο Τούρκος πρωθυπουργός τα χαρακτήρισε ως γενοκτονία. Εδώ πρόκειται για δύο διαφορετικά πράματα. Το ένα η παραβίαση στην Κίνα των ανθρώπινων δικαιωμάτων και το άλλο είναι η παρεμβατικότητα των νέο-Οθωμανών.Τι έκανε η Ελλάδα; Σιώπησε. Τι θα έπρεπε να κάνει η Ελλάδα κατά τη γνώμη μου; Να στείλει στο Πεκίνο άμεσα υπουργό της κυβέρνησης προκειμένου να συνεννοηθεί με την δεύτερη ισχυρότερη χώρα του κόσμου και ένα από τα πέντε μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας για τους τρόπους αντιμετώπισης του παντουρκισμού της Άγκυρας που την οδηγεί να παρεμβαίνει στο εσωτερικό τρίτων χωρών όπως είναι η Κίνα και η Ελλάδα. Το γεγονός ότι η Τουρκία φόρεσε ρούχα μεγαλύτερα από το μπόι της σε αυτό το ζήτημα, ήταν η ευκαιρία της Ελλάδας να σφυρηλατήσει ένα κοινό μέτωπο με την ανερχόμενη υπερδύναμη. Το ίδιο ακριβώς όφειλε να κάνει ως προς τις προκλήσεις της Τουρκίας που αναφέρονται στους μουσουλμανικούς πληθυσμούς στην Ρωσία.Ανη Ελλάδα πολιτευόταν σύμφωνα με την πρότασή μου, αυτόματα θα αποκτούσε την συνεργασία δύο εκ των ισχυρότερων κρατών του κόσμου που αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα με την τακτική της Τουρκίας έναντι μουσουλμανικών πληθυσμών σε τρίτες χώρες. Αντί αυτού, καθόμαστε και αμυνόμαστε μόνοι μας σε αυτές τις τουρκικές προκλήσεις και επιτρέπουμε στις ΗΠΑ να παριστάνουν τον επιδιαιτητή, κατά κανόνα σε βάρος μας. Πέρα από τη Τουρκία, θα πρέπει να λάβουν οι ΗΠΑ το μήνυμα, ότι το ζήτημα της Θράκης, είναι ένα ζήτημα ανάλογο με εκείνο της Νοτιοανατολικής Ρωσίας και της Δυτικής Κίνας και κάθε επιλογή σε βάρος της χώρας μας στα ελληνοτουρκικά θα γίνεται αντιληπτή –και με τη δική μας φροντίδα- ως άνοιγμα μετώπων από Ρωσία και Κίνα. Σε μια τέτοια περίπτωση, το λογικό θα ήταν να ξανασκεφτόντουσαν οι ΗΠΑ τη στάση τους, ενώ η Ελλάδα δεν θα συμπεριφερόταν ως κράτος «ανάδελφο» και εγκαταλειμμένο από την ιστορία.

Ο Νίκος Κοτζίας είναι Πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ Ανδρέας Παπανδρέου

Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2009

Ενώ η Ελλάδα παραδίδεται στις φλόγες...


εμείς κλείνουμε εθελοντικούς πυροσβεστικούς σταθμούς!!!
Άλλους εννέα εθελοντικούς πυροσβεστικούς σταθμούς έκλεισε το Εθελοντικό Σώμα Ελλήνων Πυροσβεστών Αναδασωτών.
Επτά από αυτούς βρίσκονται στην Κομοτηνή, δύο στην Ξάνθη.

Το ΕΣΕΠΑ ζητά από τους δήμους που συνεργαζόταν, την άμεση επιστροφή των οχημάτων και των υλικών που τους είχε διαθέσει.

Αιτία του κλεισίματος των σταθμών, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΣΕΠΑ Νίκο Σαχινίδη η απαξίωση του έργου τους από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Μαργαρίτη Μουζά.

Την ίδια ώρα από έρευνα του WWF Ελλάς προκύπτει ότι ο κρατικός μηχανισμός αδυνατεί να αξιολογήσει συστηματικά τη προσφορά των εθελοντών, να καλύψει καίριες ανάγκες τους και να τους εντάξει σε ένα λειτουργικό πλαίσιο συντονισμού με τις υπόλοιπες υπηρεσίες.

Διαπιστώνει πλήρη αδυναμία της Πολιτείας να αξιοποιήσει αποτελεσματικά την εθελοντική προσφορά χιλιάδων ελλήνων πολιτών στο τομέα της δασοπροστασίας.

Η περιβαλλοντική οργάνωση σημειώνει ότι καμία εθελοντική ομάδα δασοπυροπροστασίας, δασοπυρόσβεσης δεν διαθέτει κάποιας μορφής ασφαλιστική κάλυψη από το κράτος σε περίπτωση τραυματισμού πλην των εθελοντών που δραστηριοποιούνται στη Νομαρχία Σάμου.

Επίσης οι εθελοντές καλύπτουν με προσωπικούς πόρους στοιχειώδη έξοδα ενώ είναι υποχρεωμένοι να καταβάλλουν προς το κράτος ακόμη και τα τέλη κυκλοφορίας των πυροσβεστικών τους οχημάτων.

πηγη: ΣΚΑΙ--
Κρόγιας Γιώργος
http://krogias.blogspot.com

mathra-sights.gr !!!!!


Μπορεί κάποιος -ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ- να μου πει ΠΟΣΟ κόστισε αυτή η.... "Διαδικτυακή Πύλη Σημείων Ενδιαφέροντος" (www.mathra-sights.gr) του υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης που, σύμφωνα με τον υπουργό κ. Καλαφάτη (κλικ εδώ!), υποτίθεται ότι "είναι ιδιαίτερα εύχρηστη, είναι σύγχρονη και μπορούν να την χρησιμοποιούν και άτομα με ειδικές ανάγκες αλλά και μαθητές.";!;

Όχι μόνο διασύρει τον Νομό Ροδόπης όπως ορθά λέει το "Piazza Del Popolo", αλλά διασύρει όλη την Μακεδονία και Θράκη και από άποψη ύλης και από άποψη design!

Είναι ό,τι χειρότερο έχω δει από υπουργείο στο διαδίκτυο. Διαγωνισμό με τον χειρότερο εαυτό σας κάνατε για αυτή την πύλη;

Τσάμπα να μου την έδιναν κ. Καλαφάτη δεν θα την δεχόμουν!

Για αυτό, ας ξεκινήσουμε από τα πιο βασικά: Πόσο κόστισε κ. Καλαφάτη;--
Κρόγιας Γιώργος
http://krogias.blogspot.com

Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2009

Να μην ξεχνάμε, μέρα που είναι, τα θύματα του "εθνάρχη" και της δεξιάς

Μάρκος Μπόλαρης: Η κυβερνητική υποκρισία επιδεινώνει την διαδικασία αναγνώρισης επαγγελματικών δικαιωμάτων στους πτυχιούχους ΤΕΙ!

Ο Μάρκος Μπόλαρης, βουλευτής Νομού Σερρών του ΠΑΣΟΚ και Εισηγητής του Κινήματος στο πρόσφατο Νομοσχέδιο για τα ΤΕΙ προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, επιδιώκοντας να διαχειριστεί επικοινωνιακά τα πολύπλοκα προβλήματα της ακαδημαϊκής ολοκλήρωσης των ΤΕΙ, κατάφερε με το πρόχειρο, ψευδεπίγραφο και παραπλανητικό νομοσχέδιο που κατέθεσε, κατάφερε να οδηγήσει την κατάσταση σε χειρότερο σημείο! Η «επιχείρηση» της κατ’ όνομα αναβάθμισης των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, χωρίς χρηματοδότηση, χωρίς εκπαιδευτικό προσωπικό, χωρίς ποιοτικούς στόχους, χωρίς σχέδιο για την ένταξη των πτυχιούχων τους στην αγορά εργασίας, κατέληξε σε φιάσκο.
Το ΠΑΣΟΚ, όπως είχαμε δηλώσει από την πρώτη στιγμή της κατάθεσης του Νομοσχεδίου, στηρίζει απόλυτα τον στόχο της ακαδημαϊκής ολοκλήρωσης των ΤΕΙ και της ένταξης των πτυχιούχων τους στην οικονομική δομή της χώρας. Ο στόχος αυτός μπορεί να υπηρετηθεί μόνο με βάση τις αρχές της επιστημονικής ποιότητας, της κοινωνικής και οικονομικής λογοδοσίας, της ισχυρής δημόσιας χρηματοδότησης. Και βέβαια μέσα από διαδικασίες διαβούλευσης με τους διδάσκοντες στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, με τους επαγγελματικούς φορείς των πτυχιούχων της, με σεβασμό στην κοινοβουλευτική διαδικασία. Όμως όλα αυτά τα στοιχεία έλειψαν από την τελευταία νομοθετική πρωτοβουλία, και για τον λόγο αυτό το ΠΑΣΟΚ καταδίκασε την ψευδεπίγραφη αυτή κυβερνητική πρωτοβουλία.
Ειδικά σε σχέση με τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων ΤΕΙ, υπογραμμίζουμε ότι η απόπειρα εξαπάτησής τους απέτυχε παταγωδώς, διότι το κρίσιμο δεν είναι οι προθέσεις του ενός ή του άλλου Υπουργού, αλλά η έλλειψη πολιτικής βούλησης της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας να προχωρήσει στις αναγκαίες ρυθμίσεις, που θα εξασφαλίσουν το μέλλων άνω των τριακοσίων χιλιάδων πτυχιούχων της δημόσιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Φαίνεται η μόνη πολιτική βούληση που διαθέτει η Κυβέρνηση είναι αυτή της εξυπηρέτησης των συμφερόντων των ιδιοκτητών ιδιωτικών «κολεγίων», για τους αποφοίτους των οποίων προωθεί μέτρα επαγγελματικής εξασφάλισης, προκαλώντας τους φοιτητές και πτυχιούχους των ΤΕΙ και την ελληνική κοινωνία!»

Κυριακή, 19 Ιουλίου 2009

Τουρκικό ερευνητικό σκάφος βγήκε στο Αιγαίο

Από το:troktiko


Θαλάσσιες και υποθαλάσσιες έρευνες πραγματοποίησε τις δύο τελευταίες ημέρες τουρκικό ερευνητικό σκάφος από την περιοχή του Τσεσμέ μέχρι την θαλάσσια περιοχή βόρεια της Ρόδου, στο κόλπο του Αδραμυτίου. Πρόκειται για το σκάφος «Ντογκόζ Εϊλούλ ΙΙ» το οποίο καθόλη την διαδρομή του παρακολουθείτο από ελληνικά πολεμικά σκάφη... ενώ από απόσταση το ακολουθούσαν σκάφη του τουρκικού Ναυτικού. (Aνανέωση 19/07, 01:32) Τα τουρκικά ΜΜΕ έδιναν πολεμικό κλίμα, χθες όλη μέρα με αφορμή μία αναχαίτιση ακταιωρού της τουρκικής ακτοφυλακής η οποία ρυμουλκούσε βάρκα με λαθρομετανάστες (!), προς την ακτή της Λέσβου, από ελληνικό σκάφος του Λιμενικού στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λέσβου και Αϊβαλί.

ΟΙ ΓΕΡΟΝΤΕΣ – ΒΑΣΤΑΖΟΙ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ…

Από το :http://logoplokies.blogspot.com/
Βγήκαν, διαβάσαμε, οι σεβαστοί – υπέργηροι – συνταγματολόγοι και διατύπωσαν την αντίθε-σή τους στο σχεδιασμό του ΠΑΣΟΚ για την πρόκληση, ούτως ή άλλως, εκλογών τον ερχόμενο Μάρτη, με αφορμή τη διαδικασία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. «…Ευτελί-ζεται η ουσία των διατάξεων του Συντάγματος…», υποστηρίζουν Κασιμάτης και Τσάτσος ...
Βρε καλώς τους !... Κι ας άργησαν, κάποιες δεκαετίες ο πρώτος και κάποια χρόνια ο δεύτερος…

Για τον ευτελισμό της Δημοκρατίας από τη νεοδεξιά του Καραμανλή, δεν έχουν να πουν τίποτα, οι γέροντες βαστάζοι της συνταγματικής δεοντολογίας ;
Απ΄ ό, τι φαίνεται τίποτα ! Ούτε για το πώς παραμένει στην εξουσία μια ξεφωνημένη και καταψηφισμένη κυβέρνηση, ούτε για το ό, τι στηρίζεται σε ψήφος βουλευτών βουτηγμένων μέχρι το λαιμό σε σκάνδαλα και λιβιτούρες, ούτε για το γεγονός ό, τι σειρά νομοθετημάτων, αλλά και πρακτικών κρατικών λειτουργών, (π.χ. της Δικαιοσύνης), κατακρεούργησαν, κατ΄ επανάληψη, το Σύνταγμα και τις βασικές διατάξεις του !...
Για το πλέγμα των αντιδημοκρατικών, αντιλαϊκών, μέτρων που συγκεριάζουν και ψηφίζουν στην …κλεισμένη, βουλή, δεξιοί και φασίστες αντάμα, τι έχετε να πείτε γέροντες του Συντάγματος ;
Τώρα, τάχα, βρήκατε την ώρα να το παίξετε άτεγκτοι επιστήμονες, ανεπηρέαστοι, δήθεν, από τις πολιτικές προεκτάσεις των γεγονότων ; Δεν ντρέπεστε να μασκαρεύεστε, τώρα στα γεροντάματα ;

Ποιος μπλέκει τον τωρινό Πρόεδρο στα παιχνίδια του ; Το ΠΑΣΟΚ ή ο Καραμανλής, που θεωρεί σίγουρη την εκ νέου υποψηφιότητά του και το διαλαλεί μέσω των φερέφωνών τους Παυλόπουλος κλπ ;… Που ξέρουν οι της κυβέρνησης πως ο κ. Παπούλιας θα είναι ξανά υποψήφιος ;

Το να προσπαθεί και να επιδιώκει, ένας πολιτικός φορέας για να δοθεί η δυνατότητα στο λαό ν΄ ασκήσει το κυρίαρχο δικαίωμά του, δεν είναι ευτελισμός, αλλά εφαρμογή της πεμπτουσίας των συνταγματικών διατάξεων, για τη λαϊκή κυριαρχία. ΄Ολα τάλλα είναι προφάσεις και τερτίπια στήριξης μιας χρεοκοπημένης και επικίνδυνης, για το λαό και τη χώρα, κυβέρνησης, που ανατρέπει και καταστρέφει τα πάντα !...

Πάρτε, λοιπόν, τις περισπούδαστες αναλύσεις σας και αράξτε, όπως κάνατε χρόνια τώρα, γέροντες συνταγματολόγοι, αφού πρόσκαιρα διανθίσατε τη μονοτονία σας, με το παίξιμό σας στα πρωτοσέλιδα των ΜΜΕ, της Δεξιάς και της διαπλοκής…
Τη δουλειά σας και τη δουλειά μας !...

Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2009

15 Ιούλη 1965: να μην ξεχνάμε την αποσταCia, τους αποστάτες και τον εφιάλτη της δημοκρατίας

Από το:sibilla

Να μην ξεχνάμε την ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ,
το χρηματισμό βουλευτών της Ε.Κ., τους αμερικανούς, το παλάτι και
τον αρχιμάγειρα της αποσταCiaς Μητσοτάκη!
Λαοί που δεν έχουν μνήμη,
δεν έχουν μέλλον!

Τρίτη, 14 Ιουλίου 2009

Αααα... ώστε έτσι...!

Από το:http://krogias.blogspot.com/

Έτσι εξηγείται και αυτό που έγραψα προχθές για τον Σόμπολο. Μπαμ κάνει το ζήτημα! Μεταξύ σοβαρού κι αστείου, το "Κουρδιστό Πορτοκάλι" την πέταξε πάλι την βόμβα του!

Μπόμπολας-Βαρδινογιάννης σε Καραμανλή>-"Φάτον, η πέφτεις αύριο!"

Με "εντολή" Μπόμπολα, Βαρδινογιάννη, Καλογρίτσα και Μαρκογιανάκη, φαγώθηκε ακαριαία ο Κοραντής.
Οι μεγαλοεπιχειρηματίες μέσα απο τις απομαγνητοφωνήσεις εμφανιζόντουσαν- δίχως το λούστρο των ΜΜΕ που ελέγχουν-να νταλαβερίζονται με απαγωγείς και δολοφόνους!
Οι δύο πρώτοι μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, τηλεφώνησαν οι ίδιοι στον Καραμανλή και του είπαν
-Τι προτιμάς, να φύγει ο Κοραντής η να φύγεις εσύ;

Τον άγχωσαν μάλιστα τόσο πολύ που όποιον βρήκε εύκαιρο, τον διόρισε επικεφαλής της ΕΥΠ με θητεία το πολύ 8 μηνών. Καθότι το Μάρτιο θάχουμε αναγκαστικά εκλογές και το ΠΑΣΟΚ, δύσκολα θα κρατήσει στη θέση του τον εκλεκτό του Καραμανλή.
Ηταν τόση η πρεμούρα να βρουν αντικαταστάτη του Κοραντή εκεί στο Μαξίμου, ώστε προς στιγμήν σκέφτηκαν τον Πάνο Σόμπολο, στη συνέχεια τις Κατερίνα Παπακώστα και Μαριάννα Πυργιώτη, πριν καταλήξουν στον Παπαγγελόπουλο!

Σάββατο, 4 Ιουλίου 2009

Το σχέδιο του ΠΑΣΟΚ για την αναδιάρθρωση των εφοριών

Από το:http://www.protothema.gr/

Βαθιά αναδιοργάνωση των φορολογικών μηχανισμών σχεδιάζει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ όταν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας. Μεταξύ των μέτρων που ετοιμάζει είναι: point system για τους ελέγχους των εταιρειών και των φυσικών προσώπων, αφαίρεση από τις εφορίες κάθε οικονομικής συναλλαγής με τους φορολογουμένους και μεταφορά της αρμοδιότητας στα νεοσύστατα Περιφερειακά Φορολογικά Κέντρα, διάλυση της σημερινής ΥΠΕΕ και επανίδρυση ουσιαστικά του ΣΔΟΕ.

Πρόκειται για μια ευρεία αναμόρφωση των κρατικών οικονομικών υπηρεσιών στη βάση του δανέζικου συστήματος, με στοιχεία από το αμερικανικό ελεγκτικό σύστημα. Το σχετικό πακέτο ρυθμίσεων έχει στα χέρια της η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ και εκ των βασικών διεκδικητών του υπουργείου Οικονομίας κυρία Λούκα Κατσέλη, ενώ τη βασική προετοιμασία την έχει κάνει ειδική ομάδα συνεργατών της με επικεφαλής τον πρώην υφυπουργό κ. Δημήτρη Γεωργακόπουλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο προβλέπει αλλαγή του ρόλου των ΔΟΥ, οι οποίες πλέον δεν θα έχουν καμία εισπρακτική αρμοδιότητα και θα περιοριστούν στο να εξυπηρετούν τους πολίτες με την παροχή βεβαιώσεων και άλλων εγγράφων. Για να αποτραπεί η πολλαπλή και διάσπαρτη μεθοδολογία της συναλλαγής, που οδηγεί συχνά σε διαφθορά, οι πολίτες θα έχουν επαφή με τα Περιφερειακά Φορολογικά Κέντρα, τα οποία αναλαμβάνουν την αρμοδιότητα των οικονομικών διευθετήσεων των φορολογουμένων με το κράτος, μέσω πιστοποιημένων λογιστικών γραφείων. Ο δε έλεγχος των φορολογουμένων, φυσικών και νομικών προσώπων, θα είναι δειγματοληπτικός και επί τη βάσει αυτή θα δημιουργηθεί ένα σύστημα βαθμών ποινής (point system) ανάλογα με την παραβατική συμπεριφορά και τα στοιχεία που υπάρχουν κάθε φορά που θα ελεγχθεί.

Η σημερινή Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων, το πρώην ΣΔΟΕ, θα επανασυσταθεί ουσιαστικά με στόχο να αποκτήσει νομική θωράκιση για την αντιμετώπιση των νέων και περίπλοκων μορφών οικονομικού εγκλήματος.