ΠΛΩΜΑΡΙ - ΛΕΣΒΟΣ - ΕΛΛΑΔΑ

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

Λημνιό αντάρτικο

Λημνιό αντάρτικο
Σοβαρές αναταραχές στο κόμμα της Ν.Δ. προκάλεσε η απόφαση πρωτοκλασάτων στελεχών της στη Λήμνο να συμμετέχουν στην προεκλογική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ, την περασμένη Κυριακή το βράδυ στο κινηματοθέατρο «Μαρούλα». Ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ. Ιπποκράτης Σαββούρας και ο πρώην δήμαρχος Μύρινας, πρώην πολιτευτής και πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κώστας Σάμπαλος, όχι μόνο συμμετείχαν στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ, αλλά δήλωσαν και δημόσια ότι θα υποστηρίξουν το ΠΑΣΟΚ, με όσα μέσα διαθέτουν.

Τις προθέσεις του για τη στάση που θα τηρούσε στις εκλογές, έκανε γνωστές από την περασμένη εβδομάδα ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ. Ιπποκράτης Σάββουρας, ο οποίος με επιστολή του στα Μ.Μ.Ε., εξαπέλυσε δριμύ «κατηγορώ» κατά του πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, για τον οποίο δήλωσε «ότι είναι αποκλειστικά υπεύθυνος» για τον αποκλεισμό του από το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στο νομό Λέσβου. Όλη την προηγούμενη εβδομάδα ο κ. Σαββούρας με φέιγ-βολάν που είχε τυπώσει, πραγματοποιούσε περιοδείες στην πόλη της Μύρινας και στα χωριά του νησιού, ζητώντας από τους ψηφοφόρους της Ν.Δ. να καταψηφίσουν το κόμμα τους και να στηρίξουν το ΠΑΣΟΚ. Η συμμετοχή του προχθές το βράδυ στην προεκλογική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ, σχολιάστηκε έντονα στη Λήμνο, ενώ ο ίδιος σχολίαζε, ότι «η Ν.Δ. πραγματοποίησε την πιο αποτυχημένη προεκλογική της συγκέντρωση το Σάββατο το βράδυ, αφού δεν κατάφερε να συγκεντρώσει στελέχη και φίλους στο κινηματοθέατρο “Μαρούλα” και αυτό οφείλεται και στις δικές μου προσπάθειες».
Ίδια τακτική ακολούθησε και ο πρώην δήμαρχος Μύρινας Κώστας Σάμπαλος, που φρόντισε να κάνει γνωστές τις πολιτικές του επιλογές στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μύρινας, δηλώνοντας ότι θα υποστηρίξει και θα ψηφίσει ΠΑΣΟΚ. Τις επιλογές του κ. Σάμπαλου, που φροντίζει με κάθε τρόπο και μέσο να κάνει γνωστές στους δημότες της Μύρινας και στους πολίτες της Λήμνου, ενισχύει και η οικογένειά του, ενώ το ίδιο σχολιάστηκε η συμμετοχή του γιου του στην προεκλογική συγκέντρωση που διοργάνωσε την προηγούμενη ο Νίκος Σηφουνάκης για τους ετεροδημότες, σε ξενοδοχείο των Αθηνών.
Το αρνητικό κλίμα για τη Ν.Δ. στο νησί ενίσχυσε η ισχνή παρουσία στελεχών και φίλων του κόμματος στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση που διοργάνωσε το Σάββατο το βράδυ στο κινηματοθέατρο «Μαρούλα», με ομιλητή τον υπουργό Χρήστο Μαρκογιαννάκη. Στελέχη, πάντως, της Ν.Δ. απέδιδαν το γεγονός της περιορισμένης συμμετοχής του κόσμου στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο δήμος την ίδια ώρα στο λιμάνι της Μύρινας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: