ΠΛΩΜΑΡΙ - ΛΕΣΒΟΣ - ΕΛΛΑΔΑ

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009

ΟΤΕ: Το ξεπούλημα, τα ψέματα, ο Καραμανλής και ο Μανώλης...

George Krogias

ΔΩΣΤΕ ΒΑΣΗ!
Θαυμάστε την Δεξιά σε όλο της το μεγαλείο... Φεύγουν, το ξέρουν και πουλάνε ό,τι βρουν μπροστά τους, χωρίς ίχνος ντροπής πλέον!

Διάβασα σήμερα στα ΝΕΑ:
"Την πρόθεση της κυβέρνησης να ενεργοποιήσει τη διάταξη της σύμβασης, που προβλέπει τη δυνατότητα του Δημοσίου να πωλήσει ποσοστό 5% των μετοχών του ΟΤΕ στη Deutsche Telekom, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομίας Γ. Παπαθανασίου στη συνάντησή του με τον διευθύνοντα σύμβουλο της DT Ρενέ Όμπερμαν".

Δηλαδή, δίνουν τώρα 5% μετοχών όταν ήταν "συνειδητή τους επιλογή" να κρατήσουν την ισορροπία του 25%, 25% για τα πρώτα τουλάχιστον 3 χρόνια της συμφωνίας με DT;
Τι όμως έλεγαν τότε οι Καραμανλής, Αλογοσκούφης και Καραμανώλης:

Κ. Καραμανλής, απάντηση σε επίκαιρη ερώτηση Γ. Παπανδρέου για τον ΟΤΕ, 16/5/2008:
«Με τη συμφωνία, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, εξασφαλίστηκε μία ισορροπημένη μετοχική σύνθεση και ένα ισορροπημένο διοικητικό σχήμα, ανάμεσα στο ελληνικό Δημόσιο και το στρατηγικό σύμμαχο. Με την ενεργοποίησή της, κάθε πλευρά θα έχει το 25% συν μία μετοχή…

…Εάν το Ελληνικό Δημόσιο αποφασίσει να πωλήσει -έως το τέλος του 2011- μέρος από το ποσοστό του, έως και 15%, έχει διασφαλίσει, αφενός συγκεκριμένο υπερτίμημα και, αφετέρου, τα δικαιώματα που συμφωνήθηκαν.
Επαναλαμβάνω, πάντως, παρότι έχει διευκρινιστεί κατ’ επανάληψη από τον αρμόδιο Υπουργό, ότι δεν είναι στις προθέσεις της Κυβέρνησης να προχωρήσει σε περαιτέρω μείωση της συμμετοχής του Δημοσίου στον ΟΤΕ».


- Γ. Αλογοσκούφης,
συζήτηση για την Κύρωση της Σύμβασης πώλησης μετοχών και της Συμφωνίας μετοχών μεταξύ του Ελληνικού δημοσίου και της Deutsche Telekom A.G, 18/6/2008 (απόγευμα):
«Διασφαλίζεται ο έλεγχος του δημοσίου στον Ο.Τ.Ε.. Η παρουσία του Ο.Τ.Ε ισχυροποιείται στην περιοχή της Νοτιανατολικής Ευρώπης.
Το δημόσιο διατηρεί ισχυρή μετοχική παρουσία με τη συμφωνία αυτή. Το 25% των μετοχών του Ο.Τ.Ε. συν μία μετοχή, γεγονός που διευκολύνει τον κοινωνικό έλεγχο. Και επειδή μιλούν κάποιοι συνάδελφοι για την «DEUTSCHE TELEKOM», ως κρατικοποιημένη επιχείρηση, να θυμίσω ότι ακόμη και μετά τη συμφωνία το ποσοστό του ελληνικού δημοσίου στον Ο.Τ.Ε θα είναι μεγαλύτερο από το ποσοστό του γερμανικού δημοσίου –άμεσο και έμμεσο- στη «DEUTSCHE TELEKOM».

«…
Θα μπορούσαμε αν είχαμε ταμειακές διαθέσεις, να διαθέσουμε ένα μεγαλύτερο ποσοστό μετοχών του Οργανισμού σ’ αυτήν την τιμή. Ήταν συνειδητή μας επιλογή να επιδιώξουμε τουλάχιστον στα πρώτα τρία χρόνια λειτουργίας αυτής της στρατηγικής συμμαχίας να υπάρχει μια ισορροπία και στη μετοχική σύνδεση μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και του στρατηγικού εταίρου».

«…Η συμφωνία μετόχων ισχύει στο διηνεκές. Μόνο στην απίθανη περίπτωση που κάποια ελληνική κυβέρνηση μειώσει τη συμμετοχή της στον Ο.Τ.Ε. κάτω από το 5%, δεν θα ισχύει η συμφωνία μετόχων. Αλλά αυτό δεν προβλέπεται. Σίγουρα δεν θα γίνει από τη σημερινή Κυβέρνηση και πιστεύω ότι δεν θα γίνει από καμιά μελλοντική κυβέρνηση…»


ΚΑΙ ΤΙ ΕΛΕΓΕ ΤΟΤΕ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΕΩΣ!!!!?????


Γ. Μανώλης,
συζήτηση για την Κύρωση της Σύμβασης> πώλησης μετοχών και της Συμφωνίας μετοχών μεταξύ του Ελληνικού δημοσίου και της Deutsche Telekom A.G, 18/6/2008 (πρωί):

«Εγώ ήμουν πάντα καθαρός σε αυτό που έλεγα. Και πριν από χρόνια είχα πει περί στρατηγικής συμμαχίας. Και το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, αν το δείτε, μιλάει για στρατηγική συμμαχία. Και η συμμαχία αυτή του 25% συν μία μετοχή και 25% συν μία μετοχή, εφόσον διατηρηθεί, πρόκειται πράγματι περί συμμαχίας».

«Και οφείλω να πω, κύριε Υπουργέ, ότι άκουσα μερικούς από την Κυβέρνηση να αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να πάει πέντε. Και βγήκα και είπα ότι αν ανατραπεί το 25% συν μία μετοχή και 25% συν μία μετοχή, δεν πρόκειται περί συμμαχίας, πρόκειται περί εκχώρησης. Και δεν πρόκειται περί εφαρμογής του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας. Θέλω να είμαι σαφής και κατηγορηματικός… Τώρα όμως, κύριε Υπουργέ, σας το έχω πει και όταν κάναμε συζήτηση από κοντά
και χαίρομαι που και ο Πρωθυπουργός και εσείς το είπατε, ότι δεν είναι στις προθέσεις της Κυβέρνησης να αλλάξει η ισορροπία του 25% συν 25% που πρόκειται περί συμμαχίας. Και θέλω να επαναλάβετε αυτό που είπατε και δημόσια για οποιαδήποτε αλλαγή γίνει στο μέλλον της ισορροπίας».

«… Και, κύριε Υπουργέ, επιμένω: στρατηγική συμμαχία, όπως λέει το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, εγώ θα ψηφίσω, αλλά θα διαφωνήσω αν αλλάξει και η ισορροπία αυτή του 25% συν μία μετοχή και 25% συν μία μετοχή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: