ΠΛΩΜΑΡΙ - ΛΕΣΒΟΣ - ΕΛΛΑΔΑ

Δευτέρα 4 Μαΐου 2009

Βατοπέδι: Ύποπτη και προσχηματική η αναβολή της δίκης

Κρόγιας Γιώργος
http://krogias.blogspot.com

Δείτε στο παρακάτω βίντεο, τι λέει ο Θανάσης Ξυνίδης (γνωστός για τους αγώνες που έδωσε κατά των διεκδικήσεων της Μονής και πριν το 2004 και μετά) για την σημερινή, 3η αναβολή της "Δίκης των Βατοπεδινών"!

"Θεωρώ ότι είναι προσχηματική η αναβολή. Είναι υποχρεωμένο το δικαστήριο να την δώσει από την στιγμή που προσκομίζονται έγγραφα από το νοσοκομείο.
Εκείνο που θέλω να τονίσω και να βγει προς τα έξω είναι ότι, για αυτά τα προβλήματα τα οποία υποτίθεται ότι σήμερα δημιουργούν μία αδυναμία του κατηγορουμένου Αρσένιου να προσέλθει στο δικαστήριο - γιατί δεν πρέπει να έχει ένταση και συναισθηματική φόρτιση - επικαλούνται έγγραφα του 2003. Τον Οκτώβριο στις 22 (του 2003), όπου προέκυψε το σοβαρό πρόβλημα και αυτό φοβούνται τώρα.
Απλά να υπενθυμίσω ότι παρόλο που ήταν πρόσφατο το πρόβλημα υγείας του, μία εβδομάδα μετά, στις 5 Νοεμβρίου του 2003, ο μοναχός Αρσένιος και νυν κατηγορούμενος, εξετάστηκε στο πολυμελές πρωτοδικείο Ροδόπης σαν μάρτυρας της Μονής Βατοπεδίου στην περίφημη δίκη του Δημοσίου (για την οποία γίνεται σήμερα η δίκη για την μη έκδοση απόφασης).
Τότε από ότι φαίνεται δεν δημιουργούσε ψυχολογική ένταση και φόρτιση, τώρα δημιουργεί. Σωστά το δικαστήριο σεβάστηκε αυτή του την "αδυναμία". Του έδωσε 15 ημέρες για να βρει λύση στο πρόβλημά του. Κάποτε αυτή η υπόθεση θα δικαστεί. Αγάλι - αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι..."

Ρεπορτάζ για την σημερινή διακοπή στο Piazza del Popolo

Δεν υπάρχουν σχόλια: