ΠΛΩΜΑΡΙ - ΛΕΣΒΟΣ - ΕΛΛΑΔΑ

Κυριακή 10 Μαΐου 2009

Τί φοβήθηκε προσωπικά, ο κ. Καραμανλής;

"Η Ν.Δ. Θυμήθηκε τον παλιό "καλό" της εαυτό της ΕΡΕ του 1960"

"Αντί να υπάρξει παράταση της τακτικής συνόδου της βουλής, ακριβώς λόγω της ύπαρξης όλων αυτών των σκανδάλων που χρίζουν ξεκαθάρισμα και διερεύνηση, ο κ. Καραμανλής επέλεξε την εσπευσμένη λύση της τακτικής συνόδου της Βουλής.
Όλοι διερωτόμαστε "γιατί". Τι φοβάται ο κ. Καραμανλής;


Πρόκειται εμφανώς περί μιας θεσμικής εκτροπής. Δυστυχώς ο κ. Καραμανλής ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΣΧΕΔΙΟ οδηγεί τα ενδεχόμενα αδικήματα σε παραγραφή.

Ποιος αναπαραγάγει την σκανδαλολογία; Ο κ. Καραμανλής έλεγε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν συζητά επί της ουσίας των προβλημάτων και δεν συζητά για τις ευρωεκλογές και τα ζητήματα της Ευρώπης, αλλά... σκανδαλολογεί.
Σήμερα ποιος είναι αυτός που αναπαραγάγει αυτή την κουβέντα;
Είναι δυνατόν ο πολιτικός κόσμος, με τέτοιου είδους κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα, να μην συζητά για τα σκάνδαλα και τις μεθοδεύσεις τις κυβέρνησης; Προφανώς και δεν είναι.

Η Ν.Δ. δυστυχώς αποδεικνύει ότι δεν είναι ένα Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα του 2009, αλλά θυμάται τον παλιό "καλό" της εαυτό της ΕΡΕ του 1960.

Η βουλή έπρεπε να συνεδριάζει και όλο το καλοκαίρι αν χρειαζόταν, προκειμένου να χυθεί άπλετο φως σε όλα τα σκάνδαλα.
Άρα, από εκεί και μετά, κάθε λειτουργία που οδηγεί στην φίμωση και στη μη διερεύνηση των σκανδάλων, αποτελεί ΜΗ ΘΕΣΜΙΚΗ λειτουργία. Κάθε άλλο που λέγεται είναι προσχηματικό και έχει στόχο την συγκάλυψη.

Τα ψέματα πλέον έχουν τελειώσει για όλη αυτή την ιστορία.
Ο κ. Καραμανλής δυστυχώς έφτασε σε ένα σημείο, ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ, με υπογραφή του και με δική προσωπική του επιλογή και με προσωπική του δήλωση, να στέλνει στην παραγραφή όλα τα ενδεχόμενα ποινικά αδικήματα που έχουν διαπράξει μέλη της κυβέρνησής του.

Θα μείνει με το στίγμα ότι συγκάλυψε και δεν έδωσε την δυνατότητα, ούτε στους αθώους να αποδείξουν την αθωότητά τους, ούτε στους ενόχους να υπερασπίσουν τον εαυτό τους.
Η Ν.Δ. δεν ήθελε, δεν θέλει να προχωρήσει η έρευνα για τα σκάνδαλα.

Και ρωτάω ξανά: Τι φοβήθηκε προσωπικά ο κ. Καραμανλής και προχώρησε σε αυτή την πολιτική επιλογή;
Από την ώρα που την έκανε οφείλει να απαντήσει. Εάν δεν απαντά, σημαίνει ότι και αυτός, σε όποιες υπόνοιες σκανδάλων έχουν διατυπωθεί μέχρι τώρα, διατηρεί μια ΣΥΝΕΝΟΧΗ με βάση όλα τα πρόσωπα τα οποία ενεπλάκησαν σε αυτά".


--
Κρόγιας Γιώργος
http://krogias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: