ΠΛΩΜΑΡΙ - ΛΕΣΒΟΣ - ΕΛΛΑΔΑ

Παρασκευή 17 Απριλίου 2009

Ν. ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ ΚΑΙ ΔΥΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ: "Άνω κάτω" για τον Χριστόδουλο


















Από το:http://aiolikanea.gr

Ένταση υπήρξε την Δευτέρα στην τηλεοπτική εκπομπή του "MEGA" “Aνατροπή”, όταν ο Νίκος Σηφουνάκης, ο οποίος βρισκόταν μεταξύ των καλεσμένων του Γ. Πρετεντέρη, έκανε μια αποτίμηση του έργου του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου.
Το θέμα της συζήτησης είχε να κάνει με το θρησκευτικό συναίσθημα των Ελλήνων και, γενικότερα, τον ρόλο της θρησκείας και της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην σύγχρονη ελληνική κοινωνία. Ο κ. Σηφουνάκης είπε ότι ο λόγος που άρθρωνε ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος ήταν “διχαστικός” και γι' αυτό δημιούργησε "ζημιά" στην ελληνική κοινωνία, μια και μιλούσε πολιτικά και όχι θρησκευτικά. Αφορμή για να ξεσπάσει ο καβγάς ήταν μια φράση του Νίκου Σηφουνάκη που χαρακτήρισε τον Χριστόδουλο "Αγιατολάχ", παρομοιάζοντάς τον με τον Αγιατολάχ Χομεϊνί, τον θρησκευτικό και πολιτικό ηγέτη του Ιράν. Προκλήθηκε ένταση και οι συμμετέχοντες στην συζήτηση Μητροπολίτες Ζακύνθου, Χρυσόστομος και Θεσσαλονίκης, Άνθιμος εξοργίστηκαν και αποχώρησαν από την εκπομπή ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

"Πόλεμος" ανακοινώσεων
Το τηλεοπτικό αυτό "επεισόδιο" έγινε η αιτία να ξεσπάσει πολιτική κόντρα και σε τοπικό επίπεδο. Η Νομαρχιακή Οργάνωση Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει και αποδοκιμάζει τις θέσεις που εξέφρασε ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ: «Η ΝΟΔΕ Λέσβου καταδικάζει απερίφραστα την άδικη και προσβλητική επίθεση που δέχθηκε από τον κ. Σηφουνάκη ο μακαριστός Χριστόδουλος, το έργο του οποίου ήταν τεράστιο στην ελληνική εκκλησία και κοινωνία. Η εκκλησία της Ελλάδας ανέκαθεν είχε φωνή και συμμετείχε στις αγωνίες του Ελληνικού λαού, και κανένας δεν μπορεί να την φιμώσει» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση. Απαντώντας ο Νίκος Σηφουνάκης δήλωσε ότι «η Νέα Δημοκρατία αντί να φροντίζει και να ασχολείται με τα πραγματικά προβλήματα του τόπου, πετάει την μπάλα στην εξέδρα». Ο κ. Σηφουνάκης υπενθυμίζει, πάντως, ότι η κυβέρνηση είχε δεσμευθεί απέναντι στους “αγνούς ψηφοφόρους της”, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, για την αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες, χωρίς μέχρι στιγμής, να την έχει πραγματοποιήσει και κάνει λόγο για “πολιτική απάτη”: «Η Δεξιά του Κυρίου επί πέντε χρόνια σιωπά και σφυρίζει αδιάφορα για ένα θέμα το οποίο έκανε σημαία, εκμεταλλευόμενη το θρησκευτικό συναίσθημα του λαού», αναφέρει στην δήλωσή του ο Βουλευτής.
Πάντως, ο ίδιος επιμένει στους χαρακτηρισμούς του για τον Μακαριστό Χριστόδουλο και μιλά για “φονταμενταλιστικό πύρινο λόγο”, που έρχεται σε αντίθεση με τον “σεμνό” και “ουμανιστικό” λόγο του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: