ΠΛΩΜΑΡΙ - ΛΕΣΒΟΣ - ΕΛΛΑΔΑ

Τετάρτη 15 Απριλίου 2009

"ΣΤΟ ΑΜΗΝ" ΟΙ ΛΗΜΝΙΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ Απειλούν με αποχή απ' τις Ευρωεκλογές

Από το:http://www.aiolikanea.gr

"Φουντώνουν" οι αντιδράσεις φορέων και κατοίκων στη Λήμνο για τα οξυμμένα και ακτοπλοϊκά προβλήματα του νησιού. Χθες οι φορείς του νησιού εξέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας το οποίο απέστειλαν (και) στον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, προειδοποιώντας με αποχή από τις ευρωεκλογές εάν δεν η βελτιωθεί κατάσταση. Παράλληλα Επιτροπή Πολιτών καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο το πρωί έξω από το ξενοδοχείο, όπου θα μένει ο Υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο νησί. Τέλος, μήνυση κατά παντός υπευθύνου για την τακτική απώλεια δρομολογίων ετοιμάζονται να καταθέσουν οι 4 Δήμαρχοι του νησιού, ο Κοινοτάρχης του Άη-Στράτη και το Επιμελητήριο.

«Θέλουμε καθημερινή επικοινωνία με την ηπειρωτική Ελλάδα»
Το ψήφισμα του Εμπορικού Συλλόγου της Λήμνου εκδόθηκε μετά από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο, στο κινηματοθέατρο "Μαρούλα" και την οποία διοργάνωσαν ο Εμπορικός Σύλλογος Μούδρου, η Ένωση Ξενοδόχων Λήμνου, η Ένωση Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων, ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Ταξί και ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Ενοικιαζόμενων Δωματίων. Στη συνάντηση αυτή συμμετείχαν ακόμα πολλοί κάτοικοι. Εκεί αποφασίστηκε να εξουσιοδοτηθεί ο Εμπορικός Σύλλογος να καταρτίσει το ψήφισμα στο οποίο αναφέρεται ότι οι φορείς και οι κάτοικοι της Λήμνου και του ΆηΣτράτη επιζητούν την ικανοποίηση τριών βασικών αιτημάτων:
α) Την οριστικοποίηση των δρομολογίων της θερινής περιόδου και το άνοιγμα του συστήματος κρατήσεων εισιτηρίων. β) Την εκτέλεση των τριών δρομολογίων της διαδρομής Λαύριο - Άη Στράτης - Λήνος με πλοίο προδιαγραφών, που έχουν προταθεί κατ’ επανάληψη στο ΥΕΝ. «Αρκετά με την κόντρα Υπουργείου και εφοπλιστή Μανούση, δεν αντέχουμε και δεν ανεχόμαστε άλλο πια ένα παιχνίδι που παίζεται στις δικές μας πλάτες», τονίζεται στο ψήφισμα. γ) Την έναρξη "σοβαρού διαλόγου" των φορέων του νησιού και του ΥΕΝ για οριστική και αξιόπιστη λύση του προβλήματος. «Μία λύση η οποία θα εξασφαλίζει το αναφαίρετο δικαίωμά μας για καθημερινή επικοινωνία με την ηπειρωτική Ελλάδα και τα διοικητικά κέντρα (Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Μυτιλήνη)», υπογραμμίζεται σχετικά στο ψήφισμα.

Τελεσίγραφο
Το ψήφισμα παρουσιάζεται με τη μορφή τελεσιγραφου και απειλεί με "ακραίες μορφές αγώνα" εάν δεν ικανοποιηθούν τα παραπάνω αιτήματα έως τις 29 Απριλίου. Όπως σημειώνεται, το πρωί της 29ης Απριλίου θα γίνει συγκέντρωση κατοίκων και στην περίπτωση που δεν έχει γίνει τίποτε θα αποφασιστεί ποιες θα είναι οι μορφές αντίδρασης. Το ψήφισμα αναφέρει ως παράδειγμα την αποχή από τις επερχόμενες ευρωεκλογές και εκτός από τον Πρωθυπουργό απεστάλη στον Υπουργό Ναυτιλίας Αναστάση Παπαληγούρα, στα κόμματα της Βουλής, στο Νομάρχη Παύλο Βογιατζή, στον Έπαρχο Δημήτρη Σάραγκα, στους Δημάρχους του νησιού, το Επαρχιακό Συμβούλιο και τον Κοινοτάρχη του Άη Στράτη Χαράλαμπο Μακρή.

"Θερμή" υποδοχή σε Χατζηδάκη
Με άλλη ανακοίνωση εξάλλου που εξέδωσε Συντονιστική Επιτροπή φορέων και πολιτών, καλούνται όλοι οι κάτοικοι να συμμετάσχουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο το πρωί στις 7.30 έξω από το ξενοδοχείο "Διαμαντίδης". Εκεί θα βρίσκεται ο Υπουργός Ανάπτυξης στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Λήμνο. «Η Λήμνος ξεσηκωμένη για το ακτοπλοϊκό αδιέξοδο. Χωρίς καράβια από τις 3 Μαρτίου. Κυβερνητική φιέστα την Τετάρτη για πράσινο νησί και εμείς στα μαύρα χάλια μας», σημειώνει η ανακοίνωση.
Τέλος, εξετάζεται το ενδεχόμενο υποβολής μήνυσης κατά παντός υπευθύνου για το ακτοπλοϊκό πρόβλημα του νησιού μετά από σχετική πρωτοβουλία του Δημάρχου Μούδρου, Κώστα Αδαμίδη. Σύμφωνοι με αυτή την κίνηση έχουν δηλώσει οι Δήμαρχοι Μύρινας Νάσος Σκαμάγκης, Νέας Κούταλης Δημήτρης Βουλγαράκης και Ατσικής Ανδρέας Καλαϊτζής, όπως και ο κ. Μακρής.

1 σχόλιο:

Β.Bimbo( PR Profil ) είπε...

καλή ανάσταση σε όλους μας..!