ΠΛΩΜΑΡΙ - ΛΕΣΒΟΣ - ΕΛΛΑΔΑ

Πέμπτη 2 Απριλίου 2009

Ομαδική απόδραση κλεπτοκρατών μέσω Παυλίδη;

Από το:http://krogias.blogspot.com/

Η εξέλιξη της υπόθεσης Παυλίδη με το έγγραφο Ζαβιτσάνου δημιουργεί αφόρητη πολιτική πίεση στον "κουρασμένο". Δεν μπορεί η κυβέρνηση του να βασίζεται σε ένα βουλευτή για τον οποίο υπάρχουν ικανά στοιχεία για ηθική αυτουργία σε κακούργημα!
Έχει τρεις δρόμους:

Μια απόφαση θα ήταν να ζητήσει και να λάβει την παραίτηση του Παυλίδη και να ψηφίσει την πρόταση για προανακριτική του ΠΑΣΟΚ. Αλλά μια προανακριτική δύο μήνες πριν τις ευρωεκλογές θα ήταν ολέθρια για τη Ν.Δ... Θα αποκαλύπτονταν η γνώση του πρωθυπουργικού γραφείου, θα είχαμε παρέλαση μαρτύρων, μια χειρότερη επανάληψη του Βατοπεδίου.

Από την άλλη, εξίσου ολέθρια θα ήταν η απόφαση να μην ψηφίσει την προανακριτική ή και να... αποχωρήσει πάλι από τη βουλή. Αυτή τη φορά, χωρίς το προσχηματικό έγγραφο Σανιδά.
Αντίθετα, με έναν καταπέλτη Ζαβιτσάνου που κάνει την αποχώρηση από τη Βουλή κυριολεκτική υπόθαλψη εγκληματία!

Η τρίτη λύση είναι η απόδρασή του από τα αδιέξοδα που έχει οδηγήσει την χώρα και η ταυτόχρονη παραγραφή όλων των εγκλημάτων: Βατοπέδι, Ομόλογα, Παυλίδης. Πως; Με τη σκηνοθεσία της απώλειας της πλειοψηφίας. Ζητά παραίτηση Παυλίδη, ο Παυλίδης αρνείται, ο Καραμανλής τον διαγράφει. Χάνει την πλειοψηφία και ζητά πρόωρες εκλογές για εθνικό θέμα. Παριστάνει το θύμα των διεφθαρμένων (εδώ κολλάει και το "κουράστηκα" καθώς και η ερμηνεία που δίνει ο Χατζηνικολάου...) και προσπαθεί να διασώσει τον εαυτό του...

Άλλωστε, η κυβέρνηση είναι τελειωμένη. Το θέμα τους είναι πως να μην καεί οριστικά και ο "κουρασμένος".

Η πρώτη λύση, της ψήφισης προανακριτικής εκθέτει τον "κουρασμένο" σε κίνδυνο να αποκαλυφθεί ότι και πάλι γνώριζε τι γινόταν. Συνένοχος.

Η δεύτερη, της μη ψήφισης, ότι συγκαλύπτει και πάλι σκάνδαλα. Συνένοχος.

Η τρίτη, του δίνει την ευκαιρία να αποδράσει. Να γλυτώσει τις συνέπειες της χρεοκοπημένης διακυβέρνησής του. Και να φύγει όσο δεν έχει εξευτελιστεί, εξασφαλίζοντας την παραγραφή σε όλους. Θα είναι σαν ομαδική απόδραση, αλλά... η φυλακή είναι χειρότερη...

Εγώ προσωπικά δεν βλέπω κάτι άλλο στον ορίζοντα... Εσείς;

Δεν υπάρχουν σχόλια: