ΠΛΩΜΑΡΙ - ΛΕΣΒΟΣ - ΕΛΛΑΔΑ

Τετάρτη 8 Απριλίου 2009

1,6 εκατομμύριο ευρώ στο φράγμα Σεδούντα

Από το:http://www.emprosnet.gr
Γράφει: Μαρίνα Πολλάτου


Με καθυστέρηση μίας τριετίας ανταποκρίνεται η κυβέρνηση στο αίτημα του Πλωμαρίου να χρηματοδοτηθεί συμπληρωματικά η ολοκλήρωση του φράγματος-λιμνοδεξαμενής Σεδούντα. Προχθές Δευτέρα, με απόφαση του υφυπουργού Οικονομίας Θανάση Μπούρα, διατίθεται από εθνικούς πόρους το ποσό του 1,6 εκατομμυρίου ευρώ, προκειμένου να γίνουν οι εργασίες που υπολείπονται και θα καταστήσουν λειτουργικό το ζωτικής σημασίας για την ευρύτερη περιοχή μεγάλο έργο.

«Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος - ανέφερε ο δήμαρχος Πλωμαρίου, Δημήτρης Βαρβαγιάννης - που εν τέλει οι προσπάθειές μας όλο το προηγούμενο διάστημα, κι όχι μόνο του δήμου αλλά και του συνόλου των τοπικών φορέων που μας συμπαραστάθηκαν, πιάνουν τόπο.»
Για την υπουργική απόφαση ενημερώθηκε χθες απ’ το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών ο πρύτανης του Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Κώστας Μουτζούρης, ενώ βρισκόταν με το μητροπολίτη Μυτιλήνης κ.κ. Ιάκωβο στην Παναγία της Αγιάσου. Ο κ. Μουτζούρης είχε παρέμβει προ διμήνου περίπου στον κ. Μπούρα, ζητώντας τη χρηματοδότηση του έργου, ενώ το ίδιο θέμα έθεσε μόλις την προηγούμενη Παρασκευή για ακόμη μια φορά και ο νομάρχης Λέσβου Παύλος Βογιατζής.
Ο κ. Βαρβαγιάννης, που ενθουσιασμένος χαρακτήριζε τη χθεσινή ημέρα ιστορική για το Πλωμάρι, μεταξύ των άλλων ευχαρίστησε και το «Ε» που πρωτοσέλιδα στις 6 Φεβρουαρίου ασκούσε έντονη κριτική στην κυβέρνηση για τη μη ικανοποίηση του αιτήματος. «Θεωρώ - ανέφερε ο δήμαρχος - πως ήταν σημαντική και η συμβολή του δικού σας ρεπορτάζ, που ολοκληρωμένα έθετε το ζήτημα, τις υποσχέσεις που μας έχουν δοθεί, αλλά και την ανάγκη να υπάρξει επιτέλους χρηματοδότηση, για ένα έργο που θα λύσει προβλήματα σε όλη την περιοχή μας.»
Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι το αίτημα της χρηματοδότησης είχε απόκλιση κατά 300.000 ευρώ του ποσού που εγκρίθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: