ΠΛΩΜΑΡΙ - ΛΕΣΒΟΣ - ΕΛΛΑΔΑ

Σάββατο 14 Μαρτίου 2009

O Λούλης εισηγείται προσωπική αντιπαράθεση με Γιώργο; Σώπα!



Το διάβασα εδώ

Δεν νομίζω ότι είναι η πρώτη φορά που εισηγείται κάτι τέτοιο, ο κύριος Λούλης της γκαρσονιέρας του Λυκαβηττού και το είχαμε δει το έργο και παλαιώτερα. Μόνο που τότε το ΠΑΣΟΚ, εξαιτίας της εσωστρέφειάς του, ήταν ανίσχυρο να αντιδράσει. Με κόκκινα οι παρατηρήσεις μου:

"Τη μεταφορά της πολιτικής αντιπαράθεσης στο επίπεδο των ηγετών των δύο μεγάλων κομμάτων εισηγείται εμμέσως πλην σαφώς ο άτυπος σύμβουλος του πρωθυπουργού κ. Γ. Λούλης. (παραδοχή του ότι η Ν.Δ. έχει σαφέστατο έλλειμμα πολιτικής και είναι αδύναμη στο να αντιπαρατεθεί σε αυτό το επίπεδο)
Μέσα από την ανάλυσή του, που δημοσίευσε αργά το βράδυ της Πέμπτης στην προσωπική του ιστοσελίδα, ο κ. Λούλης κάνει λόγο για εύθραυστο πλεονέκτημα του ΠΑΣΟΚ (εύθραυστη με παγιωμένη διαφορά πάνω από 3,5%; Αυτά τα λέγαμε τους πρώτους 2 μήνες) και τονίζει ότι αυτό που θα κρίνει πολλά είναι «οι ισορροπίες ανάμεσα σε πρόσωπα και κόμματα». Το πλεονέκτημα του ΠΑΣΟΚ» -τονίζει χαρακτηριστικά- «είναι εύθραυστο, όσο ο Καραμανλής προκαλεί μεγαλύτερη εμπιστοσύνη από τον Παπανδρέου» (το γνωστό επικοινωνιακό εύρημα "καταλληλότερος", του οποίου μεγάλος fan είναι και ο Pretender...). «Καθώς η κρίση» -προσθέτει- «αναμένεται να βαθύνει, οι ψηφοφόροι θα βρεθούν σε κρίσιμα διλήμματα. (Καραμανλής ή χάος; Κάτι μου λέει ότι και ο Στυλιανίδης μιλάει ΠΟΛΥ με Λούλη...)

Το στοίχημα
Το κεντρικό ζήτημα είναι πού θα γείρει η εμπιστοσύνη ή η απουσία εμπιστοσύνης τους: σε πρόσωπα ή κόμματα. (γιατί όχι παράλληλα και στα δύο; Προφανώς σας συμφέρει ο διαχωρισμός αυτός μιας και η πολιτική ανικανότητα της Ν.Δ. είναι... χωρίς πάτο)
Η ισορροπία ανάμεσα σε ηγετικές και κομματικές εικόνες θα κρίνει πολλά. Στην πρώτη περίπτωση τείνει να ευνοείται η ΝΔ. Ενώ στη δεύτερη το ΠΑΣΟΚ» (ευχαριστώ πολύ που επιβεβαιώνεις πάλι την ανικανότητα της Ν.Δ., αλλά και τις δυνατότητες του ΠΑΣΟΚ).
Ακόμη, αποδέχεται το γεγονός ότι το κυβερνών κόμμα «κινδυνεύει de facto, αν ενισχυθεί το ρεύμα της αρνητικής ψήφου» (ε, με τόσες "επιτυχίες" και καθημερινά καραγκιοζιλίκια, τι περιμένεις;), αλλά διευκρίνισε: «Και η αξιωματική αντιπολίτευση κινδυνεύει de facto (εφόσον αυτό ισχύει, όπως συμβαίνει με το ΠΑΣΟΚ) από την πεποίθηση ότι είναι ανέτοιμη να κυβερνήσει. (Και αυτό προσπαθεί να το ενισχύσει η Ν.Δ. με το: "για όλα φταίει το ΠΑΣΟΚ" και όταν δεν φτάνει αυτό, με το: "τα ίδια έκανε και το ΠΑΣΟΚ" και όταν δεν φτάνει ούτε και αυτό, με το: "όλοι ίδιοι είναι. Ο Καραμανλής όμως... είναι μάγκας!")
Και μάλιστα σε ώρες σοβαρότατης κρίσης. Οπου οι αντιδράσεις της κοινής γνώμης γίνονται πιο ασταθείς και απροσδιόριστες. Με την αδιευκρίνιστη ψήφο να βρίσκεται στα ύψη»"

--------------------------------------------------------
Με λίγα λόγια, ο κ. Λούλης τρεμάμενος, γιατί τώρα τελευταία πολλές φορές έχει πέσει έξω, ποντάρει μόνο στην εικόνα του φίλου του Καραμανλή, προσπαθώντας με αυτό τον τρόπο να τον γλύψει και λίγο.
Αν αυτή η εισήγηση δεν είναι καθαρή ομολογία αποτυχίας και ανευθυνότητας όλης της Ν.Δ. και Καραμανλή συμπεριλαμβανομένου, τότε τι είναι;
Το θεωρώ ανεύθυνο και επικίνδυνο για την χώρα να οδηγείς την πολιτική αντιπαράθεση σε κόντρα προσώπων. Όχι γιατί φοβάμαι. Ίσα-ίσα που, με όλα αυτά που λέει ο Λούλης ουσιαστικά, χωρίς να το καταλάβει, ενισχύουν την εικόνα του Παπανδρέου, ο οποίος πήρε ένα κόμμα διαλυμένο και στην χειρότερή θέση που είχε ποτέ και το ξανάκανε ισχυρό, το έφερε μπροστά στις δημοσκοπήσεις. Το έκανε παραγωγικό με πλούσιες και ρεαλιστικές προτάσεις και του έδωσε άλλη φιλοσοφία, πιο ανθρωποκεντρική.
Σε αντίθεση με τον Καραμανλή, που μόλις μέσα σε 5 χρόνια κατάφερε να διαλύσει την κομματική συνοχή της Ν.Δ., αλλά και να καταστρέψει όλη την χώρα με τις λάθος πολιτικές επιλογές του.
Θεωρώ ανεύθυνη αυτή την εισήγηση γιατί για ακόμη μια φορά η Δεξιά θα επιχειρήσει να μας γυρίσει χρόνια πίσω με αυτές τις μεθόδους. Να αφήσει για ακόμη μια φορά την πολιτική πίσω χάριν της επικοινωνίας (άλλωστε όλοι ομολογούν την αγάπη του Καραμανλή για τις κυλιόμενες δημοσκοπήσεις και την επικοινωνία. Και η ύπαρξη του Λούλη το αποδεικνύει). Και αυτές οι μέθοδοι είναι που δημιουργούν κλίμα απαξίωσης της πολιτικής στους Πολίτες. Βαριά η ευθύνη λοιπόν και θα είναι όλη δική τους.

Και έχει αρχίσει (πάλι). Τα έχω επισημάνει από αυτό το blog όλα. Τα βλέπουμε καθημερινά κυρίως στο διαδίκτυο, αλλά και σε παραδοσιακά ΜΜΕ. Βλέπουμε πως επιτίθενται προσωπικά και κάτω από την μέση στον Παπανδρέου, με δήθεν δηλώσεις ή πράξεις που ουδέποτε έχει πει ή κάνει ο Παπανδρέου. Το είδαμε και στην Βουλή προχθές, με τον Καρατζαφέρη. Τον κρυφό φίλο του Καραμανλή, που φανερώθηκε πλέον...

Πολιτικά, δεν έχουν απολύτως τίποτα να μας πουν. Έχουν καεί... και το ξέρουν. Δεν μένει παρά να δούμε το πόσο υπεύθυνοι ή ανεύθυνοι είναι από το που θα οδηγήσουν και επισήμως την αντιπαράθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: