ΠΛΩΜΑΡΙ - ΛΕΣΒΟΣ - ΕΛΛΑΔΑ

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

Περιύβριση αρχής... Ξύπνησαν για τα καλά τα συντηρητικά ανακλαστικά

Από το:http://krogias.blogspot.com/

Φτάσαμε πλέον στο σημείο να υιοθετούνται από την Ν.Δ. όλες οι προτάσεις του Καρατζαφέρη ή όχι; Ποιος είπε ότι δεν συνεργάζεται ο Καραμανλής με τα άκρα; Και ποιος είπε ότι και μέσα στη Ν.Δ. δεν υπάρχουν άκρα;

Η Κυβέρνηση, μέσα στον πανικό της επαναφέρει από "το παράθυρο" την καταργημένη εδώ και χρόνια περιβόητη περιύβριση αρχής, που είχε χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο "φίμωσης" συνδικαλιστών, του Tύπου και απλών πολιτών που ασκούσαν έντονη κριτική ή διαδήλωναν φωνάζοντας σκληρά συνθήματα ή αναρτώντας τα σε πανό.

Ας κάνουμε μια βουτιά στο χρόνο και στο τέλος, θα σας σηκωθεί η τρίχα κάγκελο!!!

Η περιύβριση αρχής, είναι το περιβόητο άρθρο 181 του Ποινικού Κώδικα του... 1950!
Ο Νόμος τροποποιήθηκε το 1987 επί ΠΑΣΟΚ και καταργήθηκε ουσιαστικά το 1993 πάλι επί ΠΑΣΟΚ, με τον μετέπειτα υπουργό Δικαιοσύνης, τον συχωρεμένο Ευ. Γιαννόπουλο να λέει:

Από τα πρακτικά των συνεδριάσεων της ολομέλειας: 24 και 29 Νοεμβρίου, 2 και 6 Δεκεμβρίου 1993 (οι εκλογές είχαν γίνει τον Οκτώβριο του 1993):

ΕΥ. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ:

..."Ορθώς λοιπόν καταργείται ο νόμος. Ορθώς καταργείται η περιύβριση αρχής. Αν θέλετε, είδα και μία διάταξη για την παραγραφή αδικημάτων του Τύπου, και συμφωνώ, καίτοι έχω κάνει μία μήνυση. Θα την καταθέσω, κύριε Πρόεδρε, για τα Πρακτικά για να υπάρχει για την ιστορία. Δεκατέσσερις φορές, μέσα σε διάστημα ενός χρόνου, έχω υποστεί συκοφαντικές δυσφημίσεις, από μία εφημερίδα. Άντε, «νερό και αλάτι» που λέμε. Διότι πρέπει να ηρεμήσει και ο Τύπος και θα δείτε πόσο καλύτερα θα πάνε χωρίς τη διάταξη για την περιύβριση"...

..."Γιατί δεν έμεινε δεσπότης, δεν έμεινε χωροφύλακας, αγροφύλακας, δάσκαλος, διευθυντής σχολείου κ.λπ. που να μην θεωρήθηκε αρχή και να μην προστατεύθηκε εναντίον αντιπάλων του πολιτικών. Και στα Πολιτικά Θέματα τι έχω γράψει γι' αυτά δεν περιγράφεται..."

ΧΡ. ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ:

"... Εγώ προσωπικά είμαι αντίθετος με την ολοσχερή κατάργηση τον άρθρον 181 τον Ποινικού Κώδικα σχετικά με την περιύβριση της αρχής. Είναι γεγονός ότι έχουν γίνει κάποιες παρερμηνείες του άρθρου 181. Θα πρέπει όμως, κύριε Υπουργέ, να προστατεύουμε νομοθετικά ορισμένες καταστάσεις.
Δεν μπορεί να παραμένει η δικαστική εξουσία απροστάτευτη.
Κύριε Γιαννόπουλε, ισοπεδώστε τα όλα. Εσείς θα κυβερνάτε για ένα, δύο χρόνια και κάποιοι άλλοι θα έρθουν εν συνεχεία. ..."

Ξύπνησαν για τα καλά τα συντηρητικά ανακλαστικά που θα οδηγήσουν σε περιορισμό ελευθεριών, ναι ή όχι;

Δεν υπάρχουν σχόλια: