ΠΛΩΜΑΡΙ - ΛΕΣΒΟΣ - ΕΛΛΑΔΑ

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

Συναγερμός στην κυβέρνηση για την υπόθεση Παυλίδη


Από το:http://www.protothema.gr/

Συνάντηση με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιώργο Σανιδά είχε ο 20ός τακτικός ανακριτής κ. Απ. Ζαβιτσάνος, ο οποίος χειρίζεται την «υπόθεση εκβιασμού» του εφοπλιστή Φ. Μανούση από στενό συνεργάτη του πρώην υπουργού Αιγαίου Αρ. Παυλίδη, προκειμένου τα πλοία του εφοπλιστή να δέσουν σε νησιά της άγονης γραμμής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά της διάρκεια της συνάντησης ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ανάφερε στον κ. Ζαβιτσιάνο ότι αν τελικά αποφασίσει να διαβιβάσει τη σχετική δικογραφία στη Βουλή σύμφωνα με το νόμο περί ευθύνης υπουργών, να στείλει μόνο το σκέλος εκείνο που αφορά τον πρώην υπουργό Αιγαίου και να κρατήσει την υπόλοιπη δικογραφία, ώστε να συνεχίσει την έρευνα.

Η ανάκριση για το καταγγελλόμενο από τον εφοπλιστή εκβιασμό του από τον στενό συνεργάτη του πρώην υπουργού, τον κ. Ζαχαρίου, φαίνεται να βρίσκεται στο τελικό στάδιο με τον ανακριτή να εξετάζει και να συνεκτιμά όλα τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει κατά τη διάρκεια της έρευνας του.

Το μόνο που απομένει είναι να ληφθεί κατάθεση από τον Ζαχαρίου, το μοναδικό κατηγορούμενο στην υπόθεση και μάλιστα σε βαθμό κακουργήματος. Σύμφωνα όμως με νομικούς κύκλους, αν ο ανακριτής αποφασίσει να αποστείλει τη δικογραφία στη Βουλή, το πιθανότερο είναι να μη λάβει απολογία κατηγορουμένου σε αυτό το στάδιο.

Σχόλιο: Νέα Εξεταστική Επιτροπή...

Δεν υπάρχουν σχόλια: