ΠΛΩΜΑΡΙ - ΛΕΣΒΟΣ - ΕΛΛΑΔΑ

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

Ανακάλυψαν Παλιά Μελέτη Για Το Κρηπίδωμα

Από το:http://news.plomari.eu
Γράφτηκε από τον/την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση
Τετ 18 Μάρ 2009, στις 11:58
ImageΜε έκπληξη διαβάσαμε στις εφημερίδες, ότι ο Δήμος Πλωμαρίου προωθεί μελέτη για νέο κρηπίδωμα, στο λιμάνι.

Αναφέρει σχετικά ο Αντιδήμαρχος κ. Ξανθούλης ότι θα αναλάβει την επίβλεψη του έργου ο κ. Πιττός κ.λ.π. και ότι έχει γίνει προς την κατεύθυνση αυτή ένα προσχέδιο μελέτης από τον κ. Μουτζούρη το πρύτανη του Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Για ενημέρωση του κοινού και επειδή ο κ. Ξανθούλης «ξέχασε» να αναφέρει, σάς πληροφορούμε ότι πράγματι με την βοήθεια του κ. Μουτζούρη όχι τώρα βέβαια, αλλά επί Δημαρχίας Μ. Μαμάκου είχε εκπονηθεί συνολική προμελέτη για το λιμάνι, από την οποία, πάλι επί Δημαρχίας Μ. Μαμάκου το κομμάτι της μελέτης που αφορούσε το κρηπίδωμα, ολοκληρώθηκε και υπογράφηκε από τον κ. Π. Πιττό , και υποβλήθηκε στην ΤΥΔΚ . Η δε περιβαλλοντική της μελέτης (που αφορούσε ολόκληρο το λιμάνι (ΜΠΕ) έληγε τον δωδέκατο του 2008, πράγμα που φυσικά και αγνόησε η Δημοτική αρχή του κ. Ξανθούλη, (...συγνώμη του κ. Βαρβαγιάννη). Είχαν δηλαδή την δυνατότητα να δημοπρατήσουν το έργο αφού φυσικά έβρισκαν την χρηματοδότηση από την ομογάλακτη κυβέρνηση, περιφέρεια η νομαρχία, πράγμα που δεν ήταν ικανοί να κάνουν.

Τώρα ξαφνικά ανακάλυψαν την μελέτη σε κάποιο συρτάρι (μετά από 3 χρόνια) και την παρουσιάζουν σαν κάτι που σκέφτηκαν και θα προωθήσουν!!! Για τα παραπάνω στοιχεία, αρκούσε να ρωτήσουν ή να επικοινωνήσουν με τον πρώην Δήμαρχο κ. Μαμάκο, ο οποίος ας σημειωθεί ότι τους είχε ενημερώσει, απερχόμενος.

Όπως ίσως ήδη γνωρίζετε η μαρίνα έχει αφεθεί στην τύχη της (όπως όλα άλλωστε στο Δήμο Πλωμαρίου, εκτός από τα μπουζούκια, τα τραπεζώματα και τα ρουσφέτια), κινδυνεύοντας να διαλυθεί. Προφανώς η ανακοίνωση ενδιαφέροντος για το ντόκο , από τον κ. Ξανθούλη, προς στους ψαράδες και τους ιδιοκτήτες σκαφών απευθύνεται, οι οποίοι είναι εξοργισμένοι από την αδιαφορία για την καταστροφή της μαρίνας.

Κατά τα άλλα η ανακοίνωση των προφορικών διαβεβαιώσεων των Υπουργών της Νέας Δημοκρατίας τίποτα και κανέναν δεν εξασφαλίζει, αφού όπως απεδείχθη και η προ μηνών πομπώδης ανακοίνωση του κ. Ξανθούλη για την «εξασφάλιση» της διαβεβαίωσης του Υπουργού Γεωργίας για την ολοκλήρωση του φράγματος Σεδούντα, κατέληξε ανέκδοτο, αναγκάζοντας τον κ. Βαρβαγιάννη απ΄ τη μια να βγαίνει στις εφημερίδες και να ομολογεί στην ουσία την περιφρόνηση της κυβέρνησης για το συγκεκριμένο έργο και από την άλλη να λιβανίζει Νομάρχη Περιφερειάρχη και Υπουργό, ότι «συνεργάζονται άψογα μαζί του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: