ΠΛΩΜΑΡΙ - ΛΕΣΒΟΣ - ΕΛΛΑΔΑ

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009

Πράσινη Ανάπτυξη και... "πράσινος" Ομπάμα

Από το΅http://krogias.blogspot.com/



Δεξιόστροφα blog, γαλάζια παπαγαλάκια και non-paper της Ρηγίλλης, όλοι με μια φωνή:
"- Ξαφνικά ο "Γιωργάκης" ανακάλυψε την Πράσινη Ανάπτυξη...
- Πράσινη Ανάπτυξη και Πράσινα Άλογα...
- Πράσινη Ανάπτυξη ή πράσινες business...
- Νέα μόδα η Πράσινη Ανάπτυξη μετά τον Ομπάμα...
- Μημείται τον Ομπάμπα ο Γιωργάκης..."
και πάλι λέγοντας.

Να θυμίσω λοιπόν σε όλους αυτούς τους έξυπνους κυρίους, επώνυμους και ανώνυμους, που προσπαθούν άστοχα να υποβαθμίσουν την επικαιροποιημένη και ολοκληρωμένη από κάθε άποψη πρότασή μας για το νέο αυτό αναπτυξιακό μοντέλο, που θέλουν δε θέλουν θα γίνει κτήμα όλου του Ελληνικού λαού, ότι... ο επιμένων (ελλη)νικά!

Ο Ομπάμα δεν ήταν καν γερουσιαστής του Illinois... όταν ο Γ. Παπανδρέου μιλούσε για την Πράσινη Ανάπτυξη και όταν εμείς στο ΠΑΣΟΚ καλούσαμε σε επιτυχημένες συζητήσεις τους πολίτες για ακριβώς αυτό το λόγο.

θυμάμαι τουλάχιστον τρεις συγκεντρώσεις εδώ στην Ξάνθη μόνο για την εκμετάλλευση του Γεωθερμικού Πεδίου, τις προοπτικές ανάπτυξης που ανοίγονται στον αγροτικό και αγροτουριστικό τομέα, τις θέσεις εργασίας κλπ κλπ.


Και έχουμε και λέμε:

2004!!!!: ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
http://www.pasok.gr/portal/gr/47/8826/3/1/showdoc2.html
Περίληψη:
Πιστεύουμε ότι η ολοκληρωμένη πολιτική για την προστασία του περιβάλλοντος και τη βιώσιμη ανάπτυξη, διαμορφώνει νέα δεδομένα στην οικονομία, παρέχοντας νέες επιχειρηματικές δυνατότητες και δημιουργώντας νέες ευκαιρίες απασχόλησης. Ιδιαίτερα στην Ελλάδα οι ευκαιρίες αυτές αναδεικνύονται σε σχέση με τη βελτίωση των περιβαλλοντικών επιδόσεων στους τομείς της ενέργειας, της βιομηχανίας, της γεωργίας και του τουρισμού, τη διαχείριση των αποβλήτων, την ολοκληρωμένη προστασία και διαχείριση των νερών τη δημιουργία νέων θεσμών και μηχανισμών για την προστασία του περιβάλλοντος και τη βιώσιμη ανάπτυξη των πόλεων και των οικισμών.
Όλο το πρόγραμμα του 2004 εδώ:
http://www.pasok.gr/portal/gr/000F4240/Data/2004.pdf


2007: ΠΡΑΣΙΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
http://programma.pasok.gr/wp-content/uploads/keimena/3.pdf
Περίληψη:
Το περιβάλλον είναι δημόσιο αγαθό και βρίσκεται στο επίκεντρο των πολιτικών μας επιλογών. Αποτελεί για μας αναπτυξιακό πόρο και συγκριτικό πλεονέκτημα.
Η πολιτική μας για το περιβάλλον, ο νέος ενεργειακός σχεδιασμός και η πολιτική μας για τις μεταφορές, αποτελούν τους τρεις πυλώνες για να οδηγηθούμε σε μια πράσινη οικονομία. Μια οικονομία που θα αποτελεί τη βάση της βιώσιμης ανάπτυξης, που θα δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας και θα προστατεύει το περιβάλλον.
Μια οικονομία που θα διασφαλίζει ασφάλεια στην παροχή της ενέργειας αλλά και θα καθιστά ανταγωνιστική τη χώρα μας στις νέες υπηρεσίες και τα νέα προϊόντα.
Όλο το πρόγραμμα του 2007 εδώ:
http://www.pasok.gr/portal/gr/000F4240/Data/Binder1.pdf

---------------------------------------------------------------

Τέλος, για να μην αφήσω παραπονεμένους τους φίλους της Ν.Δ., να τους θυμήσω ότι και ο Καραμανλής είχε ολόκληρο κεφάλαιο αφιερωμένο στο Περιβάλλον, στο Πρόγραμμα του 2004... το οποίο όμως, δεν είναι τίποτε άλλο από μια απλή έκθεση ιδεών για την προστασία του και ΜΟΝΟ.

Να τους θυμίσω επίσης, ότι το πρόγραμμα της Ν.Δ. το επιμελήθηκε από την "κορφή ως τα νύχια" ο σημερινός ΥΠΕΧΩΔΕ και πραγματικός πρωθυπουργός, κ. Σουφλίας, που δυστυχώς κατά κοινή ομολογία όλων, είναι μόνο ΧΩΔΕ. Έχει ξεχάσει εντελώς το περιβάλλον. Και το έχει δηλώσει και ο ίδιος ευθαρσώς: "Θα τελειώσω πρώτα με τα έργα και μετά θα ασχοληθώ με το περιβάλλον"....!


Συνεννοηθήκαμε; Ευχαριστώ.

ΥΓ. Για να μην το ψάχνετε και κουράζεστε. Ο Ομπάμπα εκλέχθηκε για πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 2005. Αμφιβάλλω αν γνώριζε κάποιος από εμάς τον Ομπάμα τότε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: