ΠΛΩΜΑΡΙ - ΛΕΣΒΟΣ - ΕΛΛΑΔΑ

Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009

Αγροτικό συλλαλητήριο με "μπροστάρη" την ΕΑΣΛ

Από τα:http://www.aiolikanea.gr/




"Αποκαθηλώνει" τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα αγροτών Λέσβου ο Πρόεδρος της Ένωσης Συνεταιρισμών Αλέκος Γιαζιτζόγλου, ετοιμάζοντας "συνεταιριστικό" αγροτοκτηνοτροφικό συλλαλητήριο για τη Λέσβο, το οποίο προγραμματίζεται για το τελευταίο δεκαήμερο του μηνός. Ως οργανωτής του συλλαλητηρίου θα φαίνεται η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου, η οποία ωστόσο θα στηριχθεί σε ένα μεγάλο βαθμό και στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών και στις προσωπικές επιρροές του Προέδρου της σε αγροτοκτηνοτρόφους της λεσβιακής υπαίθρου.
Η δέσμη των αιτημάτων διαμορφώνεται αυτήν την περίοδο και οι διοργανωτές θα εστιαστούν στη στήριξη του ελαιολάδου και της κτηνοτροφίας, όπως επίσης και σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με την έγκαιρη καταβολή των επιδοτήσεων.

Αντιπροσωπεία στην Θεσσαλονίκη
Την ίδια ώρα ετοιμάζεται λεσβιακή αντιπροσωπεία (από τουλάχιστον 10 μέλη) με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Ένωσης κ. Γιαζιτζόγλου, η οποία θα μεταβεί την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη όπου και θα συμμετάσχει στην πανελλαδική διαμαρτυρία που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας.
Όπως ανέφερε στα "AI.N." ο κ. Γιαζιτζόγλου με την ιδιότητα του μέλους της Συντονιστικής Επιτροπής του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας «στην ανακοίνωση που είχε εκδώσει ο Σύνδεσμός μας σημειώναμε ότι οι κτηνοτρόφοι συνεχίζουν τον αγώνα τους για την επιβίωσή τους και τη συνέχιση του επαγγέλματός τους. Στα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση δεν περιλαμβάνεται τίποτα για την κτηνοτροφία.
Η κτηνοτροφία εξακολουθεί να αντιμετωπίζεται σαν τον φτωχό συγγενή της αγροτικής μας παραγωγής. Η απαξίωση των κτηνοτρόφων δεν πάει άλλο. Ο ΣΕΚ συνεχίζοντας την προσπάθειά του για τη βελτίωση του εισοδήματος των κτηνοτρόφων, διεκδικεί αγωνιστικά τη δικαίωση των αιτημάτων μας.
Η μαζική και ενωτική παρουσία όλων των κτηνοτρόφων θα είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους θεωρούν ότι οι κτηνοτρόφοι είναι δεύτερης και τρίτης κατηγορίας αγρότες.
- Χωρίς κτηνοτρόφους δεν υπάρχει κτηνοτροφία.
- Χωρίς κτηνοτροφία και γεωργία δεν υπάρχει ζωντανή ύπαιθρος.
- Χωρίς ζωντανή ύπαιθρο δεν υπάρχει ΕΛΛΑΔΑ», μας είπε καταλήγοντας ο Πρόεδρος της Ένωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: