ΠΛΩΜΑΡΙ - ΛΕΣΒΟΣ - ΕΛΛΑΔΑ

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2009

«Αρνήθηκα να γίνω Αντιδήμαρχος - Φιλιππινέζα»

Από το:http://www.aiolikanea.gr/



Ορίστηκε και ανακοινώθηκε ως Αντιδήμαρχος τον Ιανουάριο, αλλά ουδέποτε ανέλαβε και άσκησε τα καθήκοντά του έκτοτε. Ο λόγος για τον Δημοτικό Σύμβουλο Γ. Γωγούση που αρνήθηκε να αναλάβει τα καθήκοντα του Αντιδημάρχου επειδή - όπως υποστηρίζει - ο κ. Βαρβαγιάννης υπαναχώρησε από τα όσα συμφώνησαν για τις αρμοδιότητες που θα του ανέθετε. Έτσι από τον Ιανουάριο ο Δήμος λειτουργεί με έναν Αντιδήμαρχο, τον Γιάννη Ξανθούλη, αφού ο κ. Γωγούσης ουδέποτε ανέλαβε καθήκοντα, αν και ο Δήμαρχος είχε ανακοινώσει το όνομά του την ημέρα των δημαιρεσιών. Η δυσαρέσκεια του κ. Γωγούση για την τροπή που πήραν τα πράγματα είναι έντονη, αλλά εξακολουθεί να συμμετέχει στα Δημοτικά Συμβούλια, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει διαχωρίσει την στάση του από τις θέσεις της Δημοτικής Αρχής.
Η αντιπαράθεση αυτή ξέσπασε λίγες μέρες μετά τις δημαιρεσίες και ενώ αρχικά ο Δήμαρχος είχε συμφωνήσει με τον κ. Γωγούση για τα καθήκοντα που θα αναλάμβανε. Ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου είχε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις στον κ. Βαρβαγιάννη για τις αρμοδιότητες που ήθελε και πίστευε ότι είναι ικανός να αναλάβει (όπως οι παρεμβάσεις και οι δράσεις στα βορειόχωρα του Πλωμαρίου και συγκεκριμένα στο Μεγαλοχώρι, το Παλαιοχώρι, το Αμπελικό, το Ακράσι και το Νεοχώρι και τα έργα της αγροτικής οδοποιίας).
Σύμφωνα με τον κ. Γωγούση, ο Δήμαρχος είχε αποδεχτεί την πρότασή του, αλλά στην πορεία του ανακοίνωσε ότι τις παραπάνω αρμοδιότητες θα εξακολουθεί να έχει ο κ. Ξανθούλης, οπότε ο ίδιος θα αναλάμβανε την συντήρηση του έργου του βιολογικού καθαρισμού, τα έργα ύδρευσης - αποχέτευσης και θέματα ΠΣΕΑ. Ο κ. Γωγούσης αρνήθηκε να αναλάβει την θέση με τις περιορισμένες αυτές αρμοδιότητες και έτσι ουδέποτε πήγε στον Δήμο για να ασκήσει τα καθήκοντα του Αντιδημάρχου.
Την ίδια ώρα, όπως μας είπε ο κ. Γωγούσης, ο Δήμαρχος τον καθαίρεσε απ’ όλες τις Επιτροπές στις οποίες συμμετείχε ως μέλος τα προηγούμενα δύο χρόνια, χωρίς να προηγηθεί καμία συζήτηση μεταξύ τους. Η διαμάχη αυτή δεν έχει πάρει μέχρι σήμερα διαστάσεις, αφού και οι δύο πλευρές κρατούν χαμηλούς τόνους.

Ο Δήμαρχος
Σε επικοινωνία που είχαν τα “ΑΙ.Ν.” με τον Δήμαρχο Πλωμαρίου, δεν θέλησε να κάνει κάποια δήλωση για το θέμα αν και παραδέχτηκε ότι αυτή η κατάσταση υπάρχει από τις αρχές της χρονιάς, αλλά αποσιωπείται. Σε ό,τι αφορά ερώτηση για το αν έχει σκοπό να ορίσει δεύτερο Αντιδήμαρχο ή όχι, ο κ. Βαρβαγιάννης απάντησε ότι “δεν είναι παράνομο να διαθέτει έναν Αντιδήμαρχο και θα εξετάσει το θέμα εν καιρώ”.

Ο Γ. Γωγούσης
Από την πλευρά του, έντονα δυσαρεστημένος για την στάση του Δημάρχου, ο κ. Γωγούσης, μας είπε: «Αρνήθηκα να αναλάβω μια θέση Αντιδημάρχου - “Φιλιππινέζας” με αρμοδιότητες που περισσεύουν από τον άλλο Αντιδήμαρχο. Εγώ κατέθεσα συγκεκριμένες προτάσεις στον Δήμαρχο και παρ’ όλο που αρχικά τις αποδέχτηκε, στη συνέχεια αρνήθηκε να προχωρήσουμε στην εφαρμογή τους. Απ’ ό,τι φαίνεται ο Δήμος Πλωμαρίου δεν χρειάζεται δεύτερο Αντιδήμαρχο ή ακόμη και Δήμαρχο αφού έχει αναλάβει όλα τα καθήκοντα ο κ. Ξανθούλης. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι όσο ικανός και άξιος να είσαι, χρειάζεσαι συνεργάτες. Γι’ αυτό και αποφάσισα να απέχω από την Δημοτική Αρχή. Θα συνεχίσω να προσφέρω στον τόπο μου από την θέση του Δημοτικού Συμβούλου και θα συμβάλλω με όποιο τρόπο μπορώ στην ανάπτυξη του Πλωμαρίου και των χωριών μας».

Σχόλιο: Να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Γωγούσης κατείχε την θέση του προέδρου Δ. Συμβουλίου από την οποία είχε παραιτηθεί αλλά Δαΐλάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: