ΠΛΩΜΑΡΙ - ΛΕΣΒΟΣ - ΕΛΛΑΔΑ

Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009

International Crisis Group : πιέσεις στην χώρα μας για αποδοχή ονόματος, εθνότητας και γλώσσας Μακεδονικής!

Αθήνα, 15 Ιανουαρίου 2009

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς

Την Υπουργό Εξωτερικών κ. Μπακογιάννη

Τον Υπουργό Μακεδονίας – Θράκης κ. Καλαφάτη

Θέμα: Συστηματική υπονόμευση των ελληνικών θέσεων στο ζήτημα του ονόματος της ΠΓΔΜ από «δεξαμενή σκέψης» υψηλής προβολής! – Πιέσεις στην χώρα μας για αποδοχή ονόματος, εθνότητας και γλώσσας!

Πρώτο θέμα στον δικτυακό τόπο της οργάνωσης "International Crisis Group" (http://www.crisisgroup.org/home/index.cfm ) ήταν «έκθεση» της οργάνωσης υπό τον τίτλο "Macedonia's Name: Breaking the Deadlock" , ήτοι «Το όνομα της Μακεδονίας: Ξεπερνώντας το αδιέξοδο» (http://www.crisisgroup.org/home/index.cfm?id=5862&l=1). Στην «έκθεση» αυτή «Μακεδονία» αποκαλείται αποκλειστικά η ΠΓΔΜ και «Μακεδόνες» οι πολίτες της, ενώ με τεχνήεντα, αλλά προφανή στον στοιχειωδώς προϊδεασμένο αναγνώστη τρόπο επιχειρείται συστηματική ανατροπή της ιστορικής, πολιτιστικής και γεωπολιτικής αλήθειας της περιοχής, ώστε να ασκηθεί πίεση στην χώρα μας, προκειμένου α) να υποχωρήσει στο ζήτημα του ονόματος και β) να δεχθεί διεύρυνση της ημερήσιας διάταξης του διαλόγου με τους γείτονες σε ζητήματα όπως η αναγνώριση εθνικότητας και γλώσσας «μακεδονικής». Η μονομέρεια και η εργαλειακή χρήση της ιστορίας και της γεωπολιτικής της περιοχής βρίσκεται στο απόγειό της στο εν λόγω κείμενο, το οποίο, μεταξύ άλλων ισχυρίζεται ότι η ιστορική συνέχεια του ελληνικού λαού από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα είναι μέρος της ελληνικής μυθολογίας.

Η «Έκθεση» αυτή θα ήταν ανάξια σχολιασμού, πολύ λιγότερο μέσω του Κοινοβουλευτικού ελέγχου αν δεν προερχόταν από την οργάνωση από την οποία προέρχεται. Η Διεθνής Ομάδα Κρίσεων» αυτοπροσδιορίζεται ως «η παγκοσμίως ηγούμενη ανεξάρτητη και μη μεροληπτική πηγή αναλύσεων και συμβουλών προς κυβερνήσεις και διακυβερνητικά σώματα, όπως ο ΟΗΕ, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Παγκόσμια Τράπεζα, σχετικά με την πρόληψη και την επίλυση θανατηφόρων συγκρούσεων». Έχει ετήσιο προϋπολογισμό 16 εκατομμυρίων δολαρίων, απασχολεί παγκοσμίως με πλήρη απασχόληση περί τα 130, επιτυγχάνει ετησίως περί τις 13.000 αναφορές στον διεθνή Τύπο και παράγει τόσο ειδικές όσο και γενικές ετήσιες εκθέσεις επί κρίσεων. Από την σύνθεση του Διοικητικού του Συμβουλίου (μεταξύ άλλων, ο Γκάρεθ Έβανς, πρώην Υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας, ο Λόρδος Πάτεν, ο πρώην διπλωμάτης των ΗΠΑ κ. Πίκερινγκ, η Ιταλίδα πρώην Επίτροπος Έμμα Μπονίνο, ο Κόφι Ανάν, ο Τζωρτζ Σόρος κλπ) είναι σαφές ότι η οργάνωση επιδιώκει να διαμορφώνει την διεθνή πολιτική προς συγκεκριμένες και καθόλου ουδέτερες κατευθύνσεις. Προς τούτο «αξιοποιεί» την ανάλυση των διεθνών κρίσεων.

Συνεπώς η από μέρους των αρμοδίων υπηρεσιών της χώρας μας μελέτη της ως άνω «έκθεσης», ο έλεγχος για την τυχόν επίδρασή της στην διεθνή σκηνή και η ενδεχόμενη διεθνής αντίκρουσή της είναι εκ των καθηκόντων της ελληνικής Κυβέρνησης.

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτώνται οι συναρμόδιοι κ. Υπουργοί

1 Τελούν σε γνώση της «Έκθεσης» της οργάνωσης "International Crisis Group" σχετικά με το όνομα της ΠΓΔΜ και της συνολικά ανθελληνικής θέσης και μεθοδολογίας, η οποία υιοθετείται από την οργάνωση επί του θέματος;

2 Έχουν αξιολογηθεί τυχόν επιδράσεις της κυκλοφορίας της ως άνω «Έκθεσης»;

3 Σε ποια μέτρα προτίθενται να προέλθουν προκειμένου η εν λόγω «Έκθεση» να αξιολογηθεί, ενδεχομένως να απαντηθεί και πάντως να μην βλάψει την αξιοπιστία των ελληνικών θέσεων επί του ζητήματος σε κρίσιμα διεθνή φόρα;

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ

http://o-politis.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: