ΠΛΩΜΑΡΙ - ΛΕΣΒΟΣ - ΕΛΛΑΔΑ

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2008

Η MEDIAΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ...


Από το: http://pressmme.blogspot.com/
Η επιλογή της Real News από τον Γιώργο Παπανδρέου για μεγάλη τρισέλιδη συνέντευξη εφ'όλης της ύλης φαίνεται ότι σηματοδοτεί την διαμόρφωση νέων ισορροπιών από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ προς τα ΜΜΕ και τους ιδιοκτήτες εκδότες ή καναλάρχες. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δείχνει αποφασισμένος να ακολουθήσει την τακτική της σύγκρουσης με τους παραδοσιακούς ισχυρούς βαρόνους των ΜΜΕ, από τους οποίους δεν θέλει καμία επιχειρηματική η οικονομική πίεση, ούτε φυσικά εξωθεσμικές σχέσεις σε οποιοδήποτε επίπεδο. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές οι επιτελείς του Γ. Παπανδρέου είχαν στα συρτάρια τους τρεις παλιότερες προτάσεις από μεγάλες και παραδοσιακές εφημερίδες οι οποίες, ως ένα βαθμό διαμορφώνουν την κοινή γνώμη σε εβδομαδιαίο επίπεδο. Η πρώτη πρόταση αφορούσε το Έθνος της Κυριακής, η δεύτερη το Βήμα της Κυριακής και η τρίτη τον Ελεύθερο Τύπο της Γιάννας Αγγελοπούλου. Στο συρτάρι του Γ. Παπανδρέου υπάρχει και μια ακόμη πρόταση από την Καθημερινή της Κυριακής. Η πρόταση αυτήν δεν έχει απορριφθεί, αντιθέτως μάλιστα αμέσως μετά τις γιορτές θα παραχωρήσει τελικά την συνέντευξη.
1. Ο Γ. Παπανδρέου με την επιλογή της Real News ήθελε κατ' αρχήν να στείλει μήνυμα στους παραδοσιακούς βαρόνους των ΜΜΕ. Προσπάθησε να τους πει ότι δεν χειραγωγείται και ότι θα απευθυνθεί στον κρίσιμο μεσαίο χώρο μέσα από νέους εκδότες και ΜΜΕ.
2. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προσπάθησε να πείσει (και μάλλον έπεισε) πως θέλει εφημερίδες στηριζόμενες σε δημοσιογράφους και όχι σε επιχειρηματίες.
3. Ο Γ. Παπανδρέου έστειλε μήνυμα στα ΜΜΕ ότι θα στηρίξει οποιαδήποτε νέα εκδοτική προσπάθεια γίνει ή επιχειρηθεί να γίνει μέσα από δημοσιογράφους και εργαζόμενους στα ΜΜΕ.
4. Τέλος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ξεκαθάρισε ότι οι συνεντεύξεις θα παραχωρούνται μέσα από προσωπική σχέση που θα αναπτύσσει ο ίδιος (και όχι τρίτοι) με τους εκδότες και τους καναλάρχες των ΜΜΕ. Η συνέντευξη κανονίστηκε στο πρόσφατο δείπνο που είχε με τον Ν. Χατζηνικολάου. Έτσι, όπως ακριβώς είχε κανονιστεί και η συνέντευξη στα ΝΕΑ, μετά το γεύμα που είχε με τον Παντελή Καψή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: