ΠΛΩΜΑΡΙ - ΛΕΣΒΟΣ - ΕΛΛΑΔΑ

Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2008

Ο χρόνος σας έλαβε τέλος σας ζύγισαν σας μέτρησαν και βρεθήκατε λίγοι!

Για όλα φταίει η Διεθνής Κρίση... ακόμη και για τα σφάλματα της Ν.Δ. !
Όταν το 2004 με την περίφημη απογραφή έβαζαν τη χώρα σε επιτήρηση για να την βγάλουν το 2006 με την περίφημη αναθεώρηση του Α.Ε.Π κατά 25% (γνωστή γκάφα Αλογοσκούφη αναφέρθηκε και το CNN) που σαν αποτέλεσμα είχε την επιβολή άδικων φορολογικών μέτρων εναντίων των αδυνάτων όπως αύξηση Φ.Π.Α στο 19% ποια κρίση υπήρχε τότε, το αποτέλεσμα ήταν να χαθούν ευρωπαϊκά κονδύλια ιδιαίτερος σημαντικά για την περιφέρεια διότι με την αύξηση του Α.Ε.Π πλησιάζουμε την σύγκληση. Αν δεν είναι αυτό δημιουργική λογιστική τότε τη είναι;
Με το σκάνδαλο των αμαρτωλών ομολόγων αν δεν ήταν ο Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ που τότε είχαν λοιδορηθεί για άκρατη σκανδαλολογία σε ποια κατάσταση θα ήταν σήμερα τα ασφαλιστικά ταμεία, στα πρόθυρα της χρεοκοπίας βρίσκεται το Ταμείο Πρόνοιας των Δημοσίων Υπαλλήλων αδυνατεί να εκπληρώσει της υποχρεώσεις του προς τους ασφαλισμένους αποτέλεσμα επιλογών των διοικήσεων του. Ας δούμε όμως μερικούς δείκτες που θα μας δήξουν την πραγματικότητα τις νέας διακυβέρνησης σε αριθμούς.
Επί ημερών σας και πολύ πριν από τη διεθνή κρίση, η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μας έχασε 20 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη.
Πολύ πριν από τη διεθνή κρίση, οι επιδόσεις της Ελλάδας στους δείκτες της διαφθοράς επιδεινώνονται συνεχώς από το 2004 και μετά.
Επί ημερών σας, πολύ πριν από τη διεθνή κρίση, η χώρα μας είχε την 4η ακριβότερη βενζίνη στην Ευρώπη, προ φόρων, με περίπου διπλάσια αύξηση από το μέσο ευρωπαϊκό όρο.
Πολύ πριν από τη διεθνή κρίση, η Ελλάδα είχε το τρίτο πιο ακριβό καλάθι τροφίμων στην Ευρώπη.
Επί ημερών σας και πολύ πριν από τη διεθνή κρίση, η Αθήνα σκαρφάλωσε 40 ολόκληρες θέσεις στον πίνακα των πιο ακριβών πόλεων του κόσμου.
Πολύ πριν από τη διεθνή κρίση, η Ελλάδα, κατέκτησε το υψηλότερο ρεκόρ στο έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών.
Πολύ πριν από τη διεθνή κρίση, η Ελλάδα από 5η χώρα σε ρυθμό ανάπτυξης το 2004, έγινε η 14η της Ευρώπης.
Πολύ πριν από τη διεθνή κρίση, το 2007, πήγατε το έλλειμμα στο 3,5%, στα πρόθυρα της επιτήρησης. Τη χρονιά που η Κυβέρνηση προπαγάνδιζε τη δήθεν δημοσιονομική εξυγίανση.
Πολύ πριν από τη διεθνή κρίση, ήδη από τον Ιούνιο του 2008, η απαισιοδοξία στα νοικοκυριά στην Ελλάδα για το μέλλον έφτασε στο επίπεδο ρεκόρ: το επίπεδο του 1990.
Πολύ πριν την κρίση, καταχρεώθηκαν τα ελληνικά νοικοκυριά για να τα βγάλουν πέρα, με τις δικές σας οικονομικές πολιτικές.
Πολύ πριν από τη διεθνή κρίση, βάλατε νέους φόρους, όπως το ΕΤΑΚ, τα νέα τέλη κυκλοφορίας, την κατάργηση του αφορολόγητου. Κοροϊδεύοντας τον κόσμο, επιβάλλετε το νέο χαράτσι και μέσω της συνιδιοκτησίας.
Πολύ πριν από τη διεθνή κρίση, οι πολίτες είχαν δανειστεί 60 δις ευρώ περισσότερα από το 2003, για να μπορέσουν να τα βγάλουν πέρα με τις πολιτικές σας, για να αισθάνονται σήμερα ανοχύρωτοι.
Πολύ πριν από τη διεθνή κρίση, το δημόσιο χρέος ξεπέρασε την ετήσια εκτίμηση των 250 δις ευρώ για το 2008.
Πολύ πριν από τη διεθνή κρίση, η διαφορά των επιτοκίων μεταξύ των ελληνικών και γερμανικών ομολόγων –που θεωρείται μια βάση- έφτασε στα προ ΟΝΕ επίπεδα. Βεβαίως, για να εκτοξευτεί τώρα με την κρίση, πριν από λίγο δηλαδή, σε δυσθεώρητα ύψη, στις 166 μονάδες βάση.
Πολύ πριν από τη διεθνή κρίση, τα έσοδα υστερούσαν και οι πρωτογενείς δαπάνες ξεπερνούσαν τις προβλέψεις του προϋπολογισμού. Η κατάσταση είναι σήμερα χειρότερη.
Πολύ πριν από τη διεθνή κρίση, ο Υπουργός Οικονομίας δήλωσε ότι «πιάσαμε πάτο στα έσοδα» και παραμένει ακόμη στη θέση του για να μας βρει τη λύση για τη σημερινή κρίση.
Πολύ πριν από τη διεθνή κρίση, είχαν καταρρεύσει οι τιμές των αγροτικών προϊόντων. Κακά τα ψέματα η Ν.Δ υπήρξε και θα υπάρχει ως ένα δεξιό κώμα που φόρεσε το μανδύα του μεσαίου χώρου αλλά λειτούργησε και θα λειτουργεί σαν σκληρή δεξιά ξεπουλώντας το κοινωνικό κράτος βλέπε Ο.Τ.Ε, Ο.Α , λιμάνια κ.α. λειτούργησε σε όλες τις αποφάσεις με γνώμονα το συμφέρων τον λίγων και προσκείμενων αντιμετώπισε το κράτος λάφυρο λες και το κράτος ανήκει στην εκάστοτε κυβέρνηση και όχι στον πολίτη που το συντηρεί, ο δε πολίτης αντιμετωπίζεται από την κυβέρνηση σαν απατεώνας ως εδώ. Ο χρόνος σας έλαβε τέλος σας ζύγισαν σας μέτρησαν και βρεθήκατε λίγοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια: