ΠΛΩΜΑΡΙ - ΛΕΣΒΟΣ - ΕΛΛΑΔΑ

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2008

Ο «γιος του ταχυδρόμου» πλουσιότερος από τον «γιο Πρωθυπουργού»



Θύελλα επικριτικών σχολίων πυροδότησε η αποστροφή της ομιλίας του Θοδωρή Ρουσόπουλου την Τετάρτη στη Βουλή, στην οποία συστήθηκε ως ο αυτοδημιούργητος γιος ταχυδρόμου, σε αντίθεση όπως είπε με τον Γιώργο Παπανδρέου, που είναι γόνος ισχυρής πολιτικής οικογένειας. Οι επικριτές του περνούν στην αντεπίθεση, επισημαίνοντας τον πλουτισμό του κ. Ρουσόπουλου και την τεράστια ακίνητη περιουσία που απέκτησε τα τελευταία χρόνια και η οποία είναι ασύγκριτα μεγαλύτερη από εκείνη του «γιου Πρωθυπουργού».

Ο κ. Ρουσόπουλος είπε χαρακτηριστικά από το βήμα της Βουλής απευθυνόμενος στον κ. Παπανδρέου, ότι «ανήκουμε σε άλλους κόσμους. Γεννηθήκατε γιος Πρωθυπουργού. Είμαι γιος ενός ταχυδρόμου. Οι δρόμοι μας και οι πορείες μας υπήρξαν διαφορετικές. Σε όλη μου τη διαδρομή οδηγός υπήρξε η ηθική, η αλήθεια και η δικαιοσύνη. Δε βρίσκομαι στην πολιτική για τον εαυτό μου. Δε βρίσκομαι στην πολιτική για την εξουσία». Απαντώντας ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου, είπε ότι «ο κ. Ρουσόπουλος έκανε χθες μια πρωτοφανή, προσωπική, ανοίκεια επίθεση στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Μια επίθεση που έπεσε απολύτως στο κενό, ακριβώς γιατί οι πολίτες γνωρίζουν. Γνωρίζουν την διαδρομή όλων μας και μπορούν και κρίνουν». Πρόσθεσε δε με νόημα, ότι «θα μπορούσε κανείς να συγκρίνει τον αριθμό των σπιτιών που έχει ο ένας πολιτικός και ο δεύτερος».

Ο Γιώργος Παπανδρέου σύμφωνα με την δήλωση «πόθεν έσχες» του 2006 έχει στην ιδιοκτησία του μόνο ένα σπίτι στο Καστρί εμβαδού 365 τ.μ. σε οικόπεδο 640 τ.μ., το οποίο μάλιστα ανήκει στην αδελφή του. Από την άλλη ο Θοδωρής Ρουσόπουλος κατάφερε να αποκτήσει στη πορεία της επαγγελματικής και κυρίως της πολιτικής του σταδιοδρομίας δύο αγροτεμάχια στο Καπανδρίτι εμβαδού 2.008 τ.μ. και 1.217 τ.μ. αντίστοιχα, μία μεζονέτα εμβαδού 388 τ.μ. με πισίνα και γήπεδο τένις στο Καπανδρίτι, ένα εξ αδιαιρέτου με τη σύζυγο του διαμέρισμα 255 τ.μ. στο Παλαιό Ψυχικό, ένα διαμέρισμα 100 τ.μ. στην Καισαριανή, ένα εξοχικό στην Πάρο και ένα διαμέρισμα στην Ανάβυσσο σε απόσταση λίγων μέτρων από την θάλασσα. Μάλιστα, χάρη στον κ. Ρουσόπουλο ο οικισμός Μικροχωρίου στο Καπανδρίτι με τους 80 κατοίκους απέκτησε έναντι 750.000 ευρώ και πετρόχτιστη πλατεία έκτασης 3 στρεμμάτων ακριβώς μπροστά στη μεζονέτα του κ. Ρουσόπουλου. Βέβαια, μπορεί να μην υπάρχουν παιδιά για να χαρούν την πλατεία, αλλά τουλάχιστον αναβαθμίστε η περιοχή.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο ταχυδρόμος πέθανε

-Κύριε Παπανδρέου, είμαι ο γιος ενός ταχυδρόμου. Γι' αυτό είμαι υπέρ της ιδωτικοποίησης των ΕΛΤΑ - μου θυμίζουν το παρελθόν μου!